For fire norske jenter er det mange nye inntrykk og ta innover seg. Turen ned hit gikk overraskende bra. Tiden fløy forbi (bokstavelig talt). Vi ble hentet ved Vandrerhjemmet i Trondheim og kjørt til flyplassen 04:20 lørdag 12 november. Første flyet gikk fra Værnes lufthavn i Trondheim til Amsterdam like over klokka seks. Videre gikk turen fra Amsterdam til Guayaquil med et lite stopp innom Quito, hovedstaden i Ecuador. Vel fremme i Guayaquil ble vi kjørt opp til Cuenca hvor vi skal bo de fire første ukene. Det var svært deilig å komme fram og slå oss til rette her oppe i fjellene 2500 m.o.h.

ecuador-14-redigert

Flyplassen vi landet på, og vårt første møte med Ecuador.

Første dag her nede startet ved at vi ble vekket av musikk fra naboskolen. Dette er noe som har vist seg å bli et fast innslag i hverdagen vår her nede, da dette er noe som gjentar seg hver morgen rundt klokka sju. Dette er en veldig god måte å bli vekket på før vi selv må ta fatt på dagen og alle de planene vi har for den. Vi har alle lyst til å oppleve mest mulig av Ecuador, noe som resulterer i at vi har nok av ting å gjøre her nede. Når vi snakker om å oppleve mest mulig av Ecuador, vi er også veldig eventyrlystne når det kommer til maten og smaker gledelig på eksotiske frukter og annen ecuadoriansk mat.

De fire første ukene skal brukes til språkopplæring og kulturforståelse, før vi skal flytte videre opp i fjellene. Vi skal starte på språkskole allerede i løpet av denne første uka og det er noe vi gleder oss veldig til. Vi har et stort ønske om å kunne kommunisere og ha gode samtaler med befolkningen her, dette er noe som til nå har vært en utfordring. Dette fordi alle vi snakker med tror vi snakker flytende dersom vi sier et spansk ord eller to, men dette kommer nok til å gå seg til etterhvert. Vi har allerede lært en del spansk på den korte tida vi har vært her.

Et lite stykke ut i desember skal vi flytte opp til Cañar som ligger over 3000 m.o.h. Her skal vi jobbe som engelsklærere på skolen Mushuk Kawsay, en skole for quichua-indianere, hvor vi kommer til å bli fordelt litt utover de ulike klassetrinnene. Utenom å jobbe på skolen kommer vi til å delta i den lutherske indianerkirka i Cañar, da spesielt i ungdomsarbeidet. Dette er noe vi alle ser frem til. Vi gleder oss veldig til å bli en del av en helt ny kultur og en helt ny hverdag.

ecuador-1

I løpet av de dagene vi har vært her har vi fått sett litt av alt det som Cuenca har å by på. Vi har vært å sett litt i byen, tatt oss et par spaserturer og vært på museum. Det vi har fått se så langt av Cuenca og Ecuador liker vi veldig godt. Vi storkoser oss her i det fine været, og gleder oss veldig til å bli bedre kjent med Ecuador og alt dette fantastiske landet har å by på.

ecuador-9ecuador-16

 

Store hilsener fra team Ecuador!

Webhotell levert av Nordic Hosting AS