10.03.2017 Kl 02:30 gikk alarmen på mobilen og en halvtime senere var vi på vei mot Ngurah Rai Airport. Halv åtte var vi i luften på vei mot Singapore og tre døgn som turister lå foran oss. 

_MG_7749

IMG_7678

Navnet Singapore er fra sanskrit og kommer av simha, ‘løve’, og pura, ‘by’, altså ‘løvebyen’. Men sammenliknet med andre byer og land i området er byen utrolig ren, oversiktlig og systematisk. Og ikke minst dyr. Heldigvis var vi heldig med både billig flybillett OG billig hostel, som virkelig ikke var så værst! Vi ankom hostellet på formiddagen og fikk i oss lunsj før turen gikk til China Town. Takket være det imponerende MRT-systemet kom vi oss rundt og over alt. China Town bydde på sightseeing, boder med alt slags jalla greier, asiatisk mat og kinaturister. Selfiestangene var det ikke mangel på! Før dagen var omme fikk vi sett det berømte hotellet Marina Bay Sands (på avstand), Clarke Quay og et kjøpesenter.

IMG_7867

_MG_7738

Det blir lørdag og vi fikk høre rykter om at sjømannskirken i Singapore serverer lørdagsgrøt. Etter frokost og en tur innom en kinesisk park kom vi opp den største bakken i Singapore, kalt Kong Harald V’s vei, til sjømannskirken. Der ble vi møtt av prest Kristian Engelstad Kvalem, og vi spiste grøt og vaffler og praten gikk over et par timer. Etterpå reiste vi innom en orkidehage og senere litt sightseeing rundt om i den svære byen. Food Court er tingen om du vil spise billig! Vi kravde oss gjennom svære folkemengder og løp rundt omkring for å få tak i et ledig bord. Man kan si mye om Singapore, men det er ingen tvil om at det er en folkerik by! Med de neste to dagene viser skrittelleren at vi har gått flere titalls kilometer. Det er det ikke tvil om med tanke på alt vi fikk sett og gjort! Jeg og Ingvild fikk reist innom s.e.a. aquarium, alle fikk sett China Town på ny, Ingvild fikk smake durian (til 20 dollar?!), Little India var vi også innom, jentene fikk shoppet, Gardens by The Bay var magisk, berømte Sentosa Island var full av turister og vi spise deilig mat. Og tre av oss var også i Singapore Flyer, et verdens største pariserhjul! Vakker opplevelse å kunne se over hele byen.

IMG_7673

IMG_7901

IMG_7916

IMG_7815

Vi koste oss skikkelig mye på tur sammen. Singapore er en stor kontrast fra den lille øya vi vanligvis bor på. Man kan trygt si at vi har gått flere skritt i Singapore enn vi har gjort i alle månedene vi har bodd på Bali. En helt konge tur med en helt konge gjeng!

IMG_7935

IMG_7663

_MG_7709

Webhotell levert av Nordic Hosting AS