Kjære venner! Tiden flyr! Vi føler at vi nettopp landa trøtte og blide i Addis, men plutselig er vi allerede halvveis på oppholdet i Etiopia… Den siste tiden har bydd på så mange spennende og fine opplevelser, som vi er veldig takknemlige for. Desember og juletiden ble naturligvis ganske ulik den vi er vant til, men kjekk ble den likevel!

IMG_12945. desember begynte vi endelig å jobbe i barnehagene våre. Litt vemodig var det å bli ferdig på språkskolen, for der hadde vi det veldig fint. Men også utrolig kjekt å komme i gang med arbeidet vi skal jobbe med her! Sunniva og Fanny jobber i en barnehage rett utfor døra vår, mens Marie og Ingrid jobber i en som er et lite stykke unna. Her er vi fire timer, fire dager i uka. Vi stortrives! Kjekke ansatte å jobbe sammen med, og nydelige unger. Vi føler oss heldige som får lov til å være med på et så flott arbeid. Organisasjonen My Sisters, hjelper unge mødre og barn i Addis til et bedre liv og hverdag. Ungene får gå gratis i barnehagen, hvor de får mat og klær. Dette gjør at mødrene får mulighet til å gå på jobb, og tjene penger til familien. Etter halvannen måned på My Sisters begynner vi å bli godt kjent med dem vi treffer der daglig, og har allerede rukket å bli veldig glad i dem.

Videre bød desember på flere av våre kjære merkedager, som vi gledelig feiret stort! Blant annet ble Luciadagen feiret med stor ståhei og leven. Her snakker vi om å dra nordiske juletradisjoner så langt som bare mulig. Allerede første uka vår i Etiopia, ble vi kjent med to herlige norske søstre, Ane og Veslemøy. De bodde ikke så langt vekke fra oss, og gikk på samme språkskole som oss. Disse er vi så glade for å ha blitt kjent med!

Processed with VSCO with m5 preset

Sammen med Ane og Veslemøy sørget vi for at både store og små i  nabolaget deres ble sunget Luciasangen for, og fikk utlevert provisoriske luccikatter. Dessverre var det nok ikke så veldig mange andre enn oss selv som forsto hva vi holdt på med, men gøy var det likevel. I tillegg fikk Sunniva oppfylt sin store pikedrøm i livet: Å gå fremst i toget som selveste Lucia.

IMG_1393De siste ukene før jul var ellers dessverre preget av sykdom på teamet. Ingrid, som i følge henne selv aldri før har vært syk, pådro seg en kraftig lungebetennelse. Det som skulle være en rask legesjekk, ble plutselig 5 netter på sykehuset Nordic Medical Center her i Addis. Et veldig flott sykehus, med helt herlige leger og sykepleiere, som tok veldig godt vare på pasienten vår. Her fant vi oss riktig så godt til rette. Vi som var gjester klagde hvertfall ikke på en dusj med varmtvann og godt trykk, middag servert på senga, og utsikt over hele byen! Rene hotelltilværelsen. Vi fikk også oppleve hvordan etiopiere på nydelig vis stiller opp når noen er syke. Til sammen var nærmere 15 stykk på besøk hos Ingrid på sykehuset! Så skal det også sies at vi etter hvert ble litt lei av sykehuskorridorene og all ventingen. For å si det sånn, har vi aldri lest et ”se og hør”-blad så grundig før…

IMG_1409

Og så kom jula… Heldigvis kom Ingrid seg hjem fra sykehuset i tide. Julaften startet riktig så koselig med gaver og pannekaker i sengen til Fanny. Med lukkede gardiner, tente lys og julemusikk i bakgrunnen, var julestemningen nesten på plass. På formiddagen var vi invitert til Marit Breen, på norsk julelunsj. Marit er ei utrolig koselig dame, som jobber for Nms, som vi har vært så heldige å bli kjent med. Hun hadde foreldrene, broren, niesen og venninnen hennes på besøk i jula. De var så gjestfrie, og kjekke å være sammen med! Her fikk vi servert risgrøt og norske julekaker, og vi  koste oss kjempemasse. Etter julelunsjen stod gudstjeneste i NLM sin kirke for tur, hvor Ingrid stod for det musikalske, innimellom all hosting og herking. Det var deilig å høre juleevangeliet lest på norsk, og å synge gode gamle julesanger, sammen med andre skandinaviere. Senere på kvelden var vi på kveldsgudstjeneste i den internasjonale kirka, IEC, som vi går i til vanlig. Da vi dro hjem derfra, hadde vi med oss nærmere tjue etiopiere fra ”Young Adults”, som vi er en del av. Tross litt hjemlengsel, ble det en veldig fin kveld for oss, med godt fellesskap, og julesang på både norsk, engelsk og amharisk. Da julaften var slutt, viste det seg at vi fikk uventet overnattingsbesøk. To av gjestene ville nemlig aldri gå hjem! Den ene fant seg godt til rette på sofaen, og den andre på gulvet under Ingrid og Sunnivas seng.

IMG_1546Første juledag dro vi i juleselskap til ekteparet Berit og Meritab. Berit jobber på språkskolen som vi gikk på de første tre ukene her. Vi setter stor pris på dem, og er så glade for å ha dem her. Dette var veldig koselig, og en kveld vi kan leve lenge på. De hadde forberedt ett fullkomment norsk julemåltid, med nydelig ribbe, riskrem, julekaker, og mere til. Heldige oss som har så mange gode folk rundt oss, som får oss til å føle oss som hjemme i deres egen stue.

Nyttårsaften feiret vi sammen med amerikanerne Joshua og Alexandra, og deres to små barn. Dette er et misjonærpar som vi ble kjent med gjennom språkskolen, hvor vi gikk i klasse med Joshua. De er veldig gjestfrie og kjekke folk! Den siste tiden har vi sett dem nesten ukentlig, og vi trives veldig godt i denne lille familiens selskap. Nyttårskvelden besto av fantastisk mat, og gode samtaler rundt bordet i timevis. Fyrverkeri, raketter og stjerneskudd, er det lite å skryte over i Addis. Men heldigvis dro Sunniva fram noen party-effekter klokken tolv, så nyttårstemning ble det likevel. Vi hadde en veldig fin feiring! Med unntak av Fanny som dessverre måtte springe frem og tilbake til toalettet for å kaste opp hvert tjuende minutt…

Ellers har Ingrid og Sunniva startet karrieren som modeller siden sist! De debuterte begge på catwalken for et motebyrå som drives av ei jente i kirka. Dette var hysterisk festlig for Fanny og Marie som trivdes som publikum. Marie fikk noen stygge blikk fra flere etiopiere idet hun brøt ut i latter, da Ingrid stabbet nedover catwalken på skyhøye hæler.

IMG_1803

Vi kjenner oss heldige for alt vi får lov til å oppleve, og folk vi får bli kjent med. Vi gleder oss over gode stunder her i Addis, på jobb, i kirka, sammen med nye venner, og med hverandre. Er det en ting vi er sikre på, så er det at vi har mye å takke Gud for. Klem fra Team Etiopia!

DSC_0219

Webhotell levert av Nordic Hosting AS