Etter å ha vært turister i Phnom Penh i femten dager, var vi klar for en litt annerledes uke. En tidlig morgen, klokken 6 for å være presis, satte vi snuten mot provinsene og ledertreningsseminar. Vi dro i en van med plass til tolv stykker, og tolv var vi. Oss fem jentene, fire pastorer, en tolk/taler, en «hjelpende hånd» og sjåføren. Det var merkelig å plutselig sitte inne i en bil etter å ha levd tuk-tuk-livet hver dag i to uker og sett omverdenen fra nært hold. Til da hadde vi vært ett med trafikken og menneskene rundt oss. Vi kunne ta, lukte, føle og smake på bylivet. (Lukten av avføring og søppel ble ikke savnet i dette tilfellet.) Men nå satt vi lukket bak rammer, bilbelter og vinduer uten sjans til å bevege oss raskt ut og inn av kjøretøyet. Det ble en helt ny måte å observere byen på. «A whole new world.» (Sitat: Aladdin.)

20161203_162408-1For første gang siden vi kom hit, bevegde vi oss ut av Phnom Penh. En time utenfor byen ligger provinsen Kandal, første stopp på kartet. Teamet vi reiste med har jobbet med å utruste ledere i menigheter i 6 år. De har reist fra provins til provins. De har møtt på mange forskjellige folk, og sett mangfoldet i menighetene her i Kambodsja. Det lå stor spenning i luften for oss alle. Vi ble fortalt at de aldri vet hva slags folk som kommer eller hvor mange de er, hvordan kirka ser ut, hvor godt organisert det er, og hva som blir dagens utfordringer.

img_2391

img_0142Vi ble raskt inkludert i den åpne kulturen de har innad i teamet. Teamet har stort fokus på å ha med Jesus i alt de gjør, dermed ble det fryktelig interessant å se hvordan ting utartet seg. Hver morgen brukte vi tid i bønn, og å lytte til Gud. Vi fikk stort sett en pekepinne på hvordan dagen kom til å bli, og det så vi ofte tydelig i etterkant. Målet til teamet er å formidle en enkel lære som lederne kan gi videre til medlemmene i menighetene sine. På grunn av enorm vekst blant nye frelste i landet, trengs det gode ledere som videre kan trene disipler. Og hvordan disippelgjør man?; først observerer eleven læreren, så hjelper eleven til, så er det læreren som hjelper eleven, og til slutt kan eleven stå på egne ben.

Processed with VSCO with e4 preset

img_2394

Vi ble stadig utfordret til å ta nye steg. I begynnelsen kunne det være å be for folk, og etter hvert å komme med bilder og kunnskapsord. Litt i takt med deres egen teori om å skape disipler. Det ble virkelig en uke med vekst og himmelsk lærdom. Etter 6 år har dette teamet vært innom hver provins i Kambodsja og hatt ledertrening. Vi følte oss svært priviligerte da vi fikk være med på å starte arbeidet i de fem siste provinsene. Ellers overnattet vi på forskjellige hoteller, noe som ble temmelig interessant… Da vi kom til den tredje provinsen var det ikke flere hoteller i sentrum, så vi kjørte tjue minutter ut av byen til et motell. Dette motellet så ikke ut som det var ved sine fulle fem akkurat. Der ble vi møtt av krypdyr herfra til månen. En haug av mygg, maur, biller som flyr og hopper, og firfisler. La oss bare si det slik, det ble få timer på øyet den natten.

20161203_152611

Processed with VSCO with e6 preset

God jul fra oss til alle nære og kjære der hjemme i Norge! Vi har dårlig med julestemning. Men det skal bli deilig med juleferie på vakre strender i romjulen. Da skal vi til kysten og kose oss. Snakkes!

Webhotell levert av Nordic Hosting AS