Ett kapittel i vårt opphold her i Ecuador er på mange måter over, og ett nytt startet. Vi har nå bodd i Cuenca i fire uker. Her har vi hatt tre uker på språkskole og to av disse i vertsfamilier. Vi har lært utrolig mye og sakte men sikkert kommet oss inn i den Ecuadorianske kulturen. I vertsfamilier har vi fått smake flere ulike typer ecuadorianske matretter, i tillegg til å bli tatt med inn i en typisk ecuadoriansk familie. Vi har fått vært med å ta del i hverdagen til familiene, vært på turer i parker og lignende og lært å lage mat. På språkskolen har vi fått en kickstart på spanskkunskapene våre ved hjelp av gode, tålmodige lærere, så nå etter fullført språkstudiet snakker vi flytende (haha, neida, enda en del igjen å lære). Alt vi har lært i løpet av disse ukene har vært med på å forberede oss på den jobben vi er kommet for å gjøre og som vi nå endelig er i gang med.

Den første shoppingrunden i Ecuador!

Den første shoppingrunden i Ecuador!

De flotte vesenene som holdt Helen våken om nettene.

Disse flotte vesenene holdt Helen våken om nettene i vertsfamilien.

Etter fire uker i Cuenca var tiden kommet for å pakke koffertene nok en gang og forflytte oss lengre opp i Andesfjellene til Cañar. I Cañar bor hele teamet samlet i en koselig leilighet. Her skal vi jobbe som engelsklærere på Mushuk Kawsay. Her er vi fordelt utover de ulike klassene på skolen; Janne har førsteklasse, Viktoria har 2.-4. klasse, Helen har 5.-8. klasse og Jeanette har 9.-3. videregående. Vi har så langt fullført en uke på jobb, og har så langt kost oss og lærer noe nytt for hver dag som går. Det er selvfølgelig mye nytt, men det er bare med på å gjøre det enda mer spennende. Vi begynner sakte men sikkert å vende oss til å bli kalt profe (forkortelse for lærer på spansk). Å bli vant til bussystemet er en annen sak. I motsetning til i Norge er det ikke alltid bussene kommer på bestemte tidspunkt (så og si aldri), noe som gjør at det nesten føles som en seier å sitte på bussen på vei til skolen, haha, men vi blir nok vant til dette også etterhvert.

blogg-2-14

Det er ellers en ubeskrivelig følelse med alle de små barna som kommer springende mot oss med en gang vi kommer gående gjennom skolegården. De er kjempesøte alle sammen, og blir så glade dersom vi tar oss tid til å snakke eller leke sammen med dem. Det blir mye klemming, løfting og latter i løpet av skoledagen, men det er slik vi liker det.

Disse søte møter vi på vei til skolen.

Disse søte møter vi på vei til skolen (jobb).

Allerede i løpet av første arbeidsdag hadde vi klart å engasjere oss ganske greit i opplegget på skolen. Viktoria og Helen hadde sagt ja til å være med å lære tredje klasse hele Feliz Navidad med bevegelser (også den engelske delen). Noe som har vært veldig koselig, det er ca. en times øving hver dag. (Vi er ikke sikre på om det er meningen at vi selv skal være med å fremføre sangen, noe som kan bli spennende. Spesielt da det har vært snakk om at vi må kle oss ut som nissepappa og nissemamma, haha). Ellers har vi hele gjengen meldt oss i «drill-troppen» til skolen, som skal gå i paraden på Tambodagene. Dette er noe som spesielt har vært stas for Helen som tidligere har vært drillpike hjemme i Norge.

Basket er slitsomt i høyden, men GØY!

Basket er slitsomt i høyden, men GØY!

Ellers er det mye fokus på jul også på skolen. I tillegg til det lille «barnekoret» til Viktoria og Helen har vi også fått vært med i timer og laget julepynt av forskjellig slag sammen med elevene. Med juletemaet på skolen merker vi at julestemningen sakte men sikkert sniker seg innpå oss. Vi har også pakket 100 godteposer som vi er så heldige og skal få lov til å være med å dele ut i løpet av neste uke, dette gleder vi oss veldig til.

blogg-2-3

 

Ellers nærmer det seg jo selve julaften og 24. desember med stormskritt. Det kommer nok til å bli litt rart for hele teamet å feire jul her nede, samtidig som det blir spennende. Vi nærmer oss klare for jul etter bakingen av julekaker er gjennomført, julepynten er laget og julegavene kjøpt, men først venter en uke til med jobb på skolen, og mange nye opplevelser. Etter julaften venter en liten ferie til kysten som vi alle gleder oss til.

Årets flotte juletre, her i Ecuador er det bare fantasien som setter grenser.

Årets flotte juletre, her i Ecuador er det bare fantasien som setter grenser.

Årets forsøk på "pepperkaker".

Årets forsøk på «pepperkaker».

Vi er klare for de kommende månedene i vårt nye hjem her i Cañar.

Team Ecuador <3 

Webhotell levert av Nordic Hosting AS