Vi har da kommet oss hjem fra en ferie som velfortjent kan kalles tidenes ferie, og det ikke uten grunn. Vi har opplevd litt av hvert i løpet av den uka vi har vært ute på tur. Vi har både slappet av og fått en rekke ulike utfordringer, men ikke minst opplevelser for livet som vi ikke kommer til å glemme med det første.

Dette bildet er tatt noen minutter før vi satte turen mot jungelen.

Dette bildet er tatt noen minutter før vi satte turen mot jungelen.

Ferien startet med en tre dagers lang tur inn i jungelen. Første utfordring kom allerede ved utkanten til junglene, vi måtte nemlig gå i 6 timer for å komme frem til campen. Det var en relativt lang, og tung gåtur i svært klam luft, men samtidig veldig gøy. Underveis på turen fikk vi se og høre  om ulike planter og insekter, i tillegg til å se den fantastiske naturen Amazonas har å by på. Vel fremme ved campen fikk vi muligheten til å bade i jungelelva. Det var mildt sagt digg! Vi fikk også servert vårt første måltid i jungelen som besto av kylling og ris, veldig godt. God mat fikk vi også resten av oppholdet. Vi fikk alt fra speilegg og pannekaker til pasta. Vi fikk også smake blant annet frukt og te som kom rett fra jungelen, noe som var veldig stas. Vi fikk også muligheten til å både smake larve og maur, men skal vel være ærlig å innrømme at ikke alle var tøffe nok til å smake på det, haha.

IMG_7773

IMG_7808

Resten av oppholdet i jungelen ble brukt til blant annet å få lage sjokolade fra bunnen av ved bruk av kakaobønner fra jungelen. Vi skrellet og kvernet bønnene og blandet dem med blant annet sukker. Etterpå fikk vi ferske bananer som vi dyppet i sjokoladen. Vi ble også sluppet avgårde på hver vår badering ned jungeleva, dette var noe av det som trolig var ett av høydepunktene. Det var så deilig å bare følge strømmen ned elva, høre lydene fra jungelen og kjenne den friske lufta. Vi fikk hele tiden høre fra de to guidene som var med oss; «pass dere for anakondaene», haha vi så heldigvis(!!) ingen. Ellers hadde vi en tur inn i «den dype jungelen» på nattestid også for å se hvilke dyr vi kunne se på natta. Vi fikk sett en del insekter, men det som kanskje var mest spennende var at vi fant en slange som vi fikk muligheten til å holde. Alle holdt slangen (til og med Helen med hennes store skrekk for slanger).

IMG_7897

 

Vi hadde med andre ord tre helt fantastiske dager i jungelen. Det var både fint, men også litt vemodig å sitte i båten som tok oss ned jungelelva. Dette fordi vi visste det betydde slutten på dette eventyret, men også fint for det var en helt fantastisk følelse å sitte der i båten og nyte naturen.

16521553_10202595424203455_1258404467_n

Etter jungelen gikk turen videre til Baños. Her bodde vi tre dager på hotell med skikkelig god frokost og ellers bare tok livet med ro. Vi badet i varme kilder, var på tur til ei trehytte, var ute å spiste og shoppet. Så nå er det bare om å gjøre å finne ut hvor mange kilo vi har å gå på i koffertene, haha. Vi hadde noen fantastiske dager og koste oss masse. Det var litt trist å reise hjem igjen fra ferien, samtidig som det skal bli godt å komme i gang igjen med hverdagen. Vi har fremdeles en del igjen å oppleve her nede før Norge venter i april.

IMG_7936

Allerede to dager etter ferien ble vi invitert med på noe opplegg i kirka med noen ungdommer vi kjenner her nede. Det var først en tale (heldigvis på spansk slik at vi også kunne forstå litt av den), etterpå hadde vi litt leker før vi plutselig befant oss på kjøkkenet, haha. Vi følte oss litt lost da vi stod på kjøkkenet og fikk beskjed om å lage mat til 70 personer, haha. Vi fikk heldigvis god hjelp, selv om vi fire måtte reise en god stund før maten var klar på grunn av at vi skulle tidlig i seng slik at vi var klare for å starte på jobb igjen dagen etter.

 

IMG_7953

Ellers er karneval igang for fullt her oppe i fjellene, noe vi fikk erfare allerede på vei hjem fra terminalen etter ferien. Under karneval risikerer du å få en bøtte vann eller x antall vannballonger kastet på deg bare på vei til og fra jobb eller butikken for eksempel, haha. Det er like spennende hver gang vi er ute å går om vi blir kastet på eller ikke. Vi har allerede erfart et par ganger å bli kastet vann på, og mye tyder på at det kan bli verre etterhvert som vi kommer lengre ut i februar. Så nå gjenstår det bare for oss å gå til innkjøp av vanngevær, vannballonger osv så er også vi klare til å være med på leken.

Vi har med andre ord hatt en fantastisk ferie og er nå klar for de kommende ukene her oppe i fjellene.

Team Ecuador <3

Webhotell levert av Nordic Hosting AS