Dagene i praksis er varierte. Vi er med på aktivitetsdag med barna, micro-finans prosjekt, støtte gruppe for kvinner med HIV og får dra på besøk hjem til familier. Det gir sterke inntrykk og setter ting i perspektiv. Vi har mye å være takknemlig for.

Micro-finans

Micro-finans er et prosjekt som skal hjelpe personer å starte opp egne små bedrifter. Dette er viktig for at flere skal klare å få hverdagen til å gå rundt og ha penger til mat og betaling av regninger. Vi fikk besøke tre små bedrifter. Ho første vi var innom solgte ulike dagligvareprodukter, ho smilte fra øre til øre og var ei skikkelig positiv dame. En annen solgte godteri og hygieneprodukter. Siste vi besøkte lager og reparerer sko, det var veldig gøy å se!

Støttegruppe

Heart to Heart har startet flere grupper for HIV-positive. Gruppen er startet for at de skal være der for å støtte og hjelpe hverandre. Det fikk vi virkelig oppleve.

Behandling for HIV er gratis i Kenya, og de vi møtte får behandling og kan leve normalt. Det var god stemning, de var blide og hadde godt humør. Gud var i fokus og de priste og takket Ham! Vi fikk dele en kort andakt og be for dem. Det å se at de stoler på Gud og at han står sentralt i livet deres var sterkt å se.

Hjemmebesøk

Vi har de siste ukene fått besøke flere familier i Kawangware og Kibera. Her får vi et nært inntrykk av hvordan familier bor og lever, hvordan hverdagen deres er og hva som er utfordrende. Den ene familien vi besøkte er en familie på 10, en bestemor som bor sammen med 9 barnebarn. Deres foreldre har mistet livet av ulike helseårsaker. På grunn av alder er det vanskelig å jobbe og å få arbeid. Det gjør det vanskelig å forsørge for familien, betale regninger og skolegang til barna. Da vi besøkte de, hadde de fått beskjed om å flytte ut fra de bor, fordi de ikke har klart å betale husleien. Det er en stor belastning. De vil ikke kunne finne noe nytt sted til samme pris og flytteprosessen er dyr. Det gir inntrykk og er tøft å se.

Aktivitetsdag

Hver lørdag er det aktivitetsdag og vi får være med å leke med barna! Vi får bli kjent med dem og teste ut kenyanske leker. I tillegg har de ulike aktiviteter barna får velge mellom og utvikle seg i, som musikk, dans, tegning eller fotball. Vi har begge fått utfordret oss på dansinga, noe de er en del bedre enn oss i. I løpet av dagen blir det servert mat, og det er samling med sang og kort andakt. Dette er en viktig møteplass for barna og vi er heldige som får være sammen med dem. Det å se så mye glede blant barn er veldig fint, og virkelig inspirerende.

Vi lærer noe nytt hver dag, og blir så inspirert av de menneskene vi møter. Dagene er varierte og gøye. Vi får se at Gud er til stede i livene deres, og at han gir håp, glede og kjærlighet. Vi er heldige som får mulighet til å be for familier, dele bibelvers og korte andakter. Det å se hvordan mennesker i krevende og tøffe livssituasjoner stoler på at Gud har kontroll, er noe vi virkelig kommer til å ta med oss videre og lærer av. Vi ser frem til det vi kommer til å få oppleve i ukene fremover!

Bønneemner

  • Familiene i Kibera og Kawangware
  • Alle barna skal få gå på skolen
  • Støttegruppene og micro-finans prosjektet
  • Siste ukene av oppholdet i Kenya

Hilsen Team-Kenya<33