En pangstart

Praksisperioden vår startet med en aldri så liten koronatest. Da fire negative testsvar var i boks, ble det grønt lys for oss til å endelig møte mentor og se menigheten. Vineyard har mye å tilby sultne praksisstudenter; Gudstjenester, åpen barnehage, bruktbutikk og en gratisbutikk. Etter måneder med input og påfyll i Trondheim, var det endelig vår tur til å virkelig gi av oss selv.  “Faith in Action”, heter linjen vår. Og det er nettopp dét disse ukene skal handle om- tro i aksjon!

Vi har vært så heldige at vi fikk oss leilighet på Flekkerøy. Her kan vi nyte smeigeværet (vi har lært oss lokalspråket…) på verandaen med sjøutsikt. Det er en liten øy, med snaue 3500 innbyggere, så lokalbefolkningen ser ofte litt ekstra på oss nyinnflyttere når vi handler på butikken eller går langs veien. Ellers har integreringen gått greit for seg. Vi har utforsket skogsstier i området, grillet pølser på bål, trent bakkeintervaller med hele teamet (!) og hatt bibelgruppe ute i solsteiken. Vi er også støtt og stadig innom KIWI, én av severdighetene på øya.

Hjerterom

Et arbeid som vi er med på i menigheten er gratisbutikken Hjerterom. Dette er et tilbud hvor mennesker som av ulike grunner har behov for det, kan komme og få gratis klær og sko. Visste du at opp imot 10 prosent av Norges befolkning lever under den relative fattigdomsgrensen? Det er ganske mange. 

Disse to ukene har vi fått sett hvordan en menighet kan være en aktiv aktør i å forbedre byen. Vi har fått høre flere historier om liv som har blitt forvandlet, og det skal ofte ikke mer til enn en utstrakt hånd, eller en ærlig samtale. Vi har virkelig sett viktigheten av å gi av det man har, enten det er klær, tid eller penger. Det har med andre ord vært mange lærerike erfaringer den siste tiden.

Tweens

Vi har i tillegg fått være med på oppstart av et nytt opplegg for ungdommer på mellomtrinnet i menigheten. Den første samlingen bestod av hele to deltakere; barna til hovedlederne. Men to er bedre enn null, og kvelden ble gjennomført uten tanke på antall deltakere. (Jeg tror vi koste oss minst like mye som ungdommene).  Det var både kiosk, aktivitet, samling og kahoot. Et opplegg utført i forventning til at Gud kan fylle de tomme stolene. Vi er så takknemlige for at Gud er trofast, og for at vi kan ha forventninger til at Han kan gjøre store ting!

Be gjerne for oss!

Be gjerne for arbeidet til Vineyard, om at det skal fortsette å være til velsignelse for de som trenger det mest. Be gjerne for at vi som team skal kjenne på styrke og fred i det arbeidet vi gjør. Takk gjerne Gud for at vi har det trygt og godt!

Bibelskole neste år?

Inntaket for neste skoleår er godt i gang! Sjekk ut de ulike linjene og søk om plass i dag.