Fargerikt arbeid

Etter at vi kom tilbake fra ferien, begynte vi å jobbe igjen. Vi merket at det var godt å komme inn i en rutine igjen. Ukene før skolestart jobbet vi med en del praktisk arbeid, og forberedelser til skolestart. Vi har dermed hjulpet med blant annet å male på området, og med vasking og reorganisering av klasserom. Det er koselig hvordan fargene lyser opp området, i kontrast til den grønne naturen. Alt er malt i forskjellige nyanser av rødt, blått og grønt.

Skolen

Skolen startet opp igjen etter ferie for tre uker siden. Dette året skal de ikke ha guardería (barnehage), men heller fokusere mer på skole. Vi er blant annet veldig imponert over hvor mye innsats lærerne la inn i å pynte klasserommene dere i forkant av skolestart. Vi hjalp blant annet til med å klippe ut figurer og lignende som skulle henges på veggene. Klasserommene lyser opp i farger, hvor der blant ennet er malt både trær og fyrtårn på veggene.

 

Etter at skolen startet opp, har vi jobbet i hver vår klasse med hver vår lærer. Det er fint å kunne få et ordentlig innblikk av hvordan skolen fungerer her, hvor de minste blant annet er på rundt tre år. Det er lite som kan stå imot den gleden vi får av å se smilene som brer seg utover fjesene deres, med et glimt i øyet. Latterkulene bobler seg opp når de løper rundt på det store området. Nå har i bare én og en halv uke igjen med praksis, men vi ser stort fram til å bruke denne tiden med disse barna.

Menighetslivet

Sammen med ungdommene fra kirka

Vi har det fortsatt veldig gøy med ungdommene fra menigheten. Noe som er veldig inspirerende, er hvor mye de bryr seg om evangelisering. Hver mandag pleier vi å være med på gatemøte i sentrum, hvor kristne fra forskjellige menigheter møtes i en skatepark. Vanligvis har de selv bare hatt et møte der, åpent for at alle som blir nysgjerrige kan komme, men en mandag var der annerledes. Plutselig var vi inndelt i grupper hvor vi skulle gå rundt å formidle budskapet om Jesus. Alle de møtte spurte de om fem minutter av tiden deres. Til slutt avsluttet de med en åpen invitasjon til menigheten hvis de skulle ønske det.

Disse ungdommene har lært oss så utrolig mye, og er til stor inspirasjon for oss. Og for å avslutte legger jeg dermed til noe som ble sagt på et ungdomsmøtet i menigheten; «Her inne kjenner vi alle til Ordet, men det er der ute at de trenger Ham, så det er der vi må fortelle!»