… selv om utreisen er det sentrale på Gå Ut Senteret sin linje Global disippel, er det lett å glemme at man faktisk også får to måneder i Trondheim på høsten, som er gull verdt. Her i byen har vi fått mye god undervisning, blitt kjent med gode folk og fått oppleve Norges vakreste studentby.

Her er 5 ting som vi setter stor pris på og vil huske langt fremover av våre to måneder her:

1. Byen

Åh folkens! Den følelsen når du sykler igjennom Bakklandet med gamle fargerike hus, med lukten av kaffe og ferske bakervarer. Den følelsen når du står på toppen av festningen med utsikt over den majestetiske og storlåtte Nidarosdomen!  Den følelsen når du lener deg inntil rekkverket på Gamle bybro og ser utover bryggen og Nidelven. Det er Trondheim!

Det er ikke bare arkitekturen og historien. Det er de flotte folkene, de hundre menighetene, kafeene, teatrene, restaurantene, og alle de fantastiske aktivitetene vi har fått være med på. Byen har tatt godt vare på oss og gitt oss mange gode minner. Sannelig sannelig sier vi:

Trondheim by, vi kom til å savn dæ sjø!

2. Åndelig fellesskap

Elevene her på Gå Ut Senteret er bare blant de herligste menneskene i verden! Her er medelevene bare varme og kjærlige og det kristne fellesskapet står sterkt. Vi er alle brødre og søsken i Kristus og det merker vi.

Folk er frimodige til å be for hverandre og plutselig lede i lovsang. Vi har faktisk tatt eget initiativ til å lage våre egne søndagsmøter, med vitnesbyrd, bønn og lovsang uten at lærerne har hatt noe innblanding.

Vi oppmuntrer hverandre og løfter hverandre opp og er ærlige og åpne med hverandre om alt. Den kjærlige tiden og den åndelige oppbyggingen vi har hatt her er verdt å ta med seg i hjertet framover.

3. Kollektivet

På grunn av at vi skal ut i den store ville verden, så må vi forberede oss. Det vil si; «Ingen kjære mor!» Vi får et kollektiv med mennesker å bli kjent med, tøy å rydde på plass, sengetøy å ta på, klær å vaske og ikke minst mat å lage.

Og det har vært til det beste! Vi har blitt bedre kjent med oss selv og de andre på teamene. Noen var faktisk ikke så ryddige som de trodde, eller så kresne på maten. Det er mange som kom rett fra videregående skole, så Gå Ut Senteret har på en måte vært et trygt skritt inn i voksenlivet.

Alle teamene er naboer her på vandrerhjemmet, og stemningen i kollektivene er skyhøye. Det er alltid noen som baker kake, alltid noen som viser film og alltid noen som vil ut og finne på noe.

Det er selvfølgelig både lov og mulig å låse seg inne på rommet, slappe av og hvile fra alt det sosiale.

4. Skolen

Gå Ut Senteret er ikke bare en ferieplass sjø! Det er også en skole som utruster oss til hva vi kommer til å møte ute. Vi blir forberedt på å møte kulturer med åpent blikk og tradisjoner med åpne armer.

Vi har fått undervisning fra mange forskjellige folk fra mange forskjellige kanter av verden, som gledelig har delt sin kompetanse og sine erfaringer med oss. Vi har gjort mange praktiske ting som skuespill, arabisk messe og indisk middag. Skolen spanderte til og med en søndagsskoletime for oss eldre ungdommer. Vi har også blitt forberedt på hva vi skal gjøre om kriser skulle oppstå, holde oss sammen i teamet og sette oss inn i andre menneskers verdier og livssyn.  Dette har vært gull verdt og undervisningen er noe vi definitivt skal ta med ut i felten.

5. Bymarka

Et av de beste minnene fra høsten må være 63° nord! Da gikk vi ut i Bymarka i to dager og var i aktiv konkurranse mot de andre lagene, naturen og vår egen viljestyrke.

Svette og tårer rant, været var både for og i mot oss men motivasjonen var på topp. Etter to dager ute i marka endte det til slutt opp med at Ecuador/ Story & Media-teamet vant. Det var kanskje litt tøft der og da, men det er faktisk slike minner man vil verdsette og mimre på i fremtiden.

Videre tanke

Det som gjør alt dette ekstra gøy er at vi faktisk vil få enda flere måneder i Trondheim etter utlandsoppholdet. Vi ser frem til hva mer denne flotte byen har å by på.

Men akkurat nå … ser vi frem til utreise!

 

Hasta luego, nos vemos en Ecuador!

Nicolai og Aslak W.

Gå Ut Senteret neste år?

Søk om plass i dag!