Jeg var i Kambodsja i år, hvor vi bodde i en kirke. Det var akkurat det jeg trengte for å bli en kristen. Troa mi begynte å utvikle seg her på Gå Ut Senteret før utreise og jeg er så glad for at det var akkurat Kambodsja jeg reiste til. Ved å flytte inn på det kristne internatet og delta på lovsang, bibelgrupper og gudstjenester med studentene og lederne der, kom troa til meg.

I Norge hadde jeg jobbet med å forstå meg på Kristendommen. Og i Kambodsja begynte jeg å elske Jesus. Jeg fikk en relasjon til Jesus og Gud. Det gikk fort og lett fordi alle rundt meg levde for Jesus. Flere av studentene der er den første i familien til å bli kristen. De har fått erfare at Jesus forvandler liv. Jeg har vært heldig og fått observere at de gir livet sitt til Jesus. De jobber aktivt for at flere skal bli kjent med Jesus og komme til tro.

Middag med studentene på Dorm

Takknemlig

Jeg takker Gud for muligheten til å bo blant disse herlige menneskene. Det er en av tingene de har lært meg. All ære skal til Gud. Hver minste lille gode ting som skjer minner dem på at Gud er god. Av mentormoren vår har jeg lært å tjene med glede. Nå kan det å gjøre små tjenester for andre være gøy og styrke forholdet mitt til Gud.

Det mest interessante jeg har lært er hvordan man lever som en kirke. Jeg har gått fra å tro at kirke er den ene gudstjenesten på søndagen til å vite at kirke er det kristne felleskapet hele uka. Det er det fellesskapet hvor man oppmuntrer hverandre, utfordrer hverandre og vokser i tro sammen. Man er en familie i Jesus. Det ble veldig tydelig for meg i Kambodsja at alle kristne er en familie i Jesus. Jeg følte meg så trygg blant alle og ble fort glad i menneskene. Språk og kultur var ikke et hinder. 

Å spre de gode nyhetene

I år har jeg lært at Gud er stor. Gjennom undervisningen på GUS og utenlandsoppholdet har Gud blitt en stor del av hverdagen min. Jeg har innsett at han er hele livet og det å ikke skulle dele sannheten om han virker rart for meg. Vi har lært mye om misjon. Det viktigste jeg sitter igjen med er at misjon kan skje hele tiden og overalt. Gjennom å prøve å leve som Jesus i alle situasjoner kan vi være et lys for andre.

Nå synes jeg det er spennende å vite at jeg er del i en stor plan, hans plan. Å spre de gode nyhetene til alle. Det jeg gleder meg til nå er å spre Jesu kjærlighet til venner og folk jeg møter i studietida.