Jeg gikk aldri på bibelskole selv. Men om jeg skulle gjort det i dag, er jeg ganske sikker på hva jeg hadde valgt.

BLOGG: 8 ting du lærer på Faith in action

Ok… Jeg skjønner at jeg som rektor på Gå Ut Senteret ikke er helt objektiv, så det får du ta med i beregningen. Men Faith in action er bibelskoletilbudet som ikke bare har litt av alt. Her får du MYE av alt!

Ta for eksempel…

 • MYE undervisning!
  Faith in action bygger på et kurs for misjonærer som skal reise ut i misjonærtjeneste. De er som regel eldre enn vanlige bibelskoleelever – det betyr dybdeundervisning! Klassen er liten nok til å ha mye praktisk opplegg og samtale- og spørsmålsbasert undervisning. I løpet av året skal du ha vært gjennom over 500 timer undervisning om f.eks. bibelen, misjon, menighet og lederskap.
 • MYE tjeneste!
  På Faith in action går den helårige praksisen i en kristen tjeneste som en rød tråd gjennom året. Du velger selv praksisplass i samarbeid med staben. Det kan f.eks. være arbeid med innvandrere og flyktninger, på skoler og studiesteder, i barne- og ungdomsarbeid eller på fotballbanen. De fleste har tjeneste hver eneste uke.
 • MYE individuell veiledning!
  Såvidt jeg vet, er det ingen andre bibelskoletilbud i Norge som har mer veiledning i eget liv som på Faith in action. Du får en personlig veileder som følger deg gjennom hele skoleåret og hjelper deg i samtaler om tro, tjeneste, nådegaver, menighet, kall – eller det du måtte ha behov for. Samtalene varer i 45 minutter og foregår annenhver uke. Det blir hele 20 samtaler gjennom året – kun med fokus på deg og ditt liv.
 • MYE utlandspraksis!
  Riktig nok får du ganske mye mer praksis i utlandet på linja Global disippel, der halve skoleåret er utenlands. Men når du først skal ha et bibelskoleår med mye undervisning, tjeneste i Norge og veiledning, er Faith in action et glimrende alternativ når det gjelder å få erfaringer fra en fremmed kultur. Etter nyttår setter vi deg på flyet til et av våre praksisland, der du får bo og jobbe i misjon i seks lange uker.
 • MYE menighetsliv!
  Alle studentene på Gå Ut Senteret blir en del av fellesskapet i Salem menighet. Her kan du bli kjent med ca 400 andre studenter og unge voksne. Hver eneste uke er det studentgudstjeneste på lørdag kveld. Hvis du i tillegg går på ungdomsgudstjeneste på fredager og familiegudstjeneste på søndager kan du være i kirka ca 250 timer i løpet av skoleåret – men det anbefaler vi ikke! 😉
 • MYE fritid!
  Selv om det er utrolig mye som skjer gjennom året, har du fri etter vanlig skoletid de aller fleste dagene i uka. Da kan du henge i bofellesskapet, være med på KRIK, synge i gospelkor, spille fotball, gå turer i marka, brenne bål ved fjorden, ligge i hengekøye, spille sandvolleyball, gå på kino, teater, kafé… Mulighetene er mange!
 • MANGE turer og konferanser!
  I tillegg til de vanlige skoleturene til fjells, i skogen, på stranda og i byen, får Faith in action noen ekstra godbiter der vi får mye god undervisning. Neste skoleår skal klassen f.eks. til Veritaskonferansen i Grimstad og Leadership Conference i London. Dette skoleåret har vi også vært med på Diakonikonferansen i Trondheim og misjonskonferansen LINK i Oslo. Til sammen reiser vi bort mellom 5 og 10 ganger i løpet av året.
 • MANGE morgensamlinger!
  Hver eneste morgen gjennom et helt skoleår får du starte dagen med bønn, lovsang, nattverd, bibelgruppe og andakt. Her er det tett mellom de hellige øyeblikkene, og hver morgensamling avsluttes med stille tid som du kan bruke på bønn og bibel i sofaen, i hagen, på biblioteket eller mens du går en tur. Hver dag; det blir over 150 morgensamlinger, det!
 • MANGE studiepoeng!
  Gjennom et samarbeid med NLA Høgskolen kan du ta 30 studiepoeng i interkulturell kommunikasjon som en del av året på Gå Ut Senteret. Opplegget er uansett bakt inn i innholdet på Faith in action, og det er helt frivillig om du vil ta eksamen og studiepoeng eller ikke. Men å få igjen litt formell kompetanse for bibelskoleåret er jo ingen dum idé – og interkulturell kommunikasjon trengs overalt!
 • MANGE spennende gjester!
  Skolens egne lærere står for det meste av undervisningen, men innen enkelte temaer henter vi inn gjestelærere slik at du kan lære av de aller beste.
Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik i et friminutt på Gå Ut Senteret forrige skoleår.

Syns du Faith in action høres litt for godt ut til å være sant? Det syntes en av årets studenter også. Så hun skrev dette innlegget på Facebook:

Les mer om Faith in action og søk om plass i dag!