Søndag morgen kl 08:00 ble vi henta av vår veileder Barbro. Leiligheten på vandrerhjemmet var tømt, koffertene pakka og resten av tingene var satt i boden i kjelleren. Vi kjørte til flyplassen, sjekket inn og sendte all bagasjen til Nairobi. Deretter tok vi avskjed med rektor Ørjan og vår veileder Barbro.

Gjengen som skal bo i Kenya er: Isak Nessa fra Hommersåk Sindre Kristiansen fra Tvedestrand John-Ola fra Karmøy Lina Johanna Wessel fra Lillestrøm Malene Skogen fra Kvinesdal

Stockholm – Arlanda airport

Da vi landet på flyplassen i Stocholm måtte vi sjekke inn på nytt for å få billettene videre til Nairobi, via Doha med Qatar Airlines. Glidelåsen på sekken til Sindre revnet, men heldigvis så hadde John Ola elektrikertape i lommen og klarte å lappe sekken sammen. Vi kjente at vi trengte mat så derfor kjøpte noen av oss pølser og andre burger til lunsj.

Eventyret er i gang!

Doha – Hamad International Airport

Vi hadde en 6 timer lang flytur fra Stocholm til Doha. På flyet så vi film og hørte på lovsang, men etter et par timer ble Malene overtrøtt og starta en putekrig!

Da vi landet i Doha, kom vi 40 minutt seinere enn forventet, og rakk dessverre ikke å treffe Indonesia-teamet som også skulle mellomlande der. Da vi gikk av flyet rakk vi bare å gå til gaten for å rekke siste flyet som skulle gå til Nairobi.

God stemning på flyet!

Nairobi – Jomo Kenyatta International Airport

Da vi landet på flyplassen i Nairobi måtte vi vente cirka en time for pass og visum kontroll. Da vi endelig kom oss inn måtte vi finne bagasjen og det tok litt tid, men heldigvis så kom all bagasjen. Deretter gikk vi ut og traff sjåførene som hadde ventet i tre timer på oss! Da splittet vi oss til to ulike vertsfamilier. Jentene ble kjørt til Mary, og guttene ble kjørt til Bishop.

Jentene på vei til Mary.

Ny kultur og «African time»

Første dagen så slappet vi av hos vertsfamiliene, vi fikk prøve nye matretter og hilse på resten av familien. Neste dag fikk vi kjenne på «African time». Vi ble enige om at vi skulle møte opp kl 10:00, men de dukket ikke opp før kl 10:50 – og jentene og Mary kom 20 minutter etter det! På det møtet fikk vi info om hva vi skal gjøre de neste ukene og arbeidet som organisasjonen Heart to Heart jobber med. Resten av teamet som jobber på Heart to Heart skulle komme kl 12:00, men de kom kl 14:00… #africantime

Tredje dag møtte vi opp på kontoret kl 10:00. Vi fikk beskjed om å vente på resten av teamet fra Heart to Heart. Det viste seg at de ikke hadde fått med seg avtalen og sa at de skulle komme om 20 minutter, men de dukket ikke opp før 12:30! Så fikk vi lunsj og møtet begynte ikke før 13:30… Mentoren unnskyldte seg for at det tok så lang tid og fortalte at afrikanerne ikke lar seg styre av tiden, men at de styrer tiden.

Da møtet var ferdig, gikk vi rundt og utforsket byen. Etter et par timer i byen gikk vi tilbake til vertsfamiliene, og fikk mer lokal mat. Fra og med neste torsdag skal vi ha swahilikurs i 10 dager og deretter begynner vi praksisen for fullt.

Vi gleder oss til å komme i gang!

Comments

Hei alle sammen. Det blir hyggelig å følge dere på oppdrag mellom gode venner og medarbeidere i Nairobi.
Dere må hilse Mary og Biskopen. Det er gode venner. Nå holder vi på og samle inn penger slik H2H kan starte innkjøp av mat og pakke kasser som skal deles ut til familier som mangler mat i slummen før jul.
Jeg leder NSP Aid, som er hoved sponsor for H2H. http://www.nsp-Aid.com
Lykke til og hils gode venner!!!!hele flokken i H2H. Dere vil oppdage at Kenya er magisk og dere vil få venner for livet. Gud velsigne dere. Lykke til.