– Er det rolig på skolen nå?

Spørsmålet har blitt en gjenganger når jeg møter folk som spør meg om jobben min i vintermånedene. Akkurat nå er alle våre studenter plassert i praksis i åtte land over hele verden. Da må det være rolig på kontoret i skolelokalene på Berg prestegård, tenker folk. Men, vet du hva…?

Nei, det er det ikke! 

Det er faktisk ikke rolig i det hele tatt! Og hvorfor det? Fordi vi holder på å utvikle Gå Ut Senteret videre mot visjonen om å utfordre og utruste til tjeneste for Jesus på tvers av grenser. Og vinterens store prosjekt i så måte heter Faith in action.

Faith in action er vårt nyeste og mest unike linjetilbud, og skal være førstevalget for deg som ønsker en bibelskole med møter mellom kulturer, praksis i utlandet og dybdeundervisning i bibel, misjon, menighet og lederskap.

Extreme makeover

Denne vinteren har vi jobbet mye med å gi linja en extreme makeover. Dette er det vi har gjort:

 1. Fokusert hele skoleåret rundt helårig praksis i en utadrettet tjeneste i Norge
  Faith in action handler om å leve et misjonalt liv i nærkontakt med mennesker fra alle kulturer. Det betyr folk som er som deg selv – og folk som er helt annerledes enn deg selv. Folk som ser ut som deg – og folk som ser helt annerledes ut. Folk som går mye i kirka – og folk som aldri har vært i en menighet. Den praksisen du har valgt blir en rød tråd gjennom hele skoleåret på Faith in action, enten du jobber med innvandrere og flyktninger, barn og unge, elever og studenter eller ungdom i risikosonen. Skolens beliggenhet i studiebyen Trondheim gir oss alle muligheter.
 2. Satt opp en meny av spennende praksisplasser i samarbeid med strategiske partnere
  Praksistilbudet i Norge skal gi deg som student reelle utfordringer og ekte arenaer for å dele liv og tro med andre mennesker. Dette skal ikke bare være en fiktiv øvingsarena – det skal være real life! Våre samarbeidspartnere legger til rette for dette, som f.eks. i Laget, Acta – barn og unge i Normisjon, Kristent Interkulturelt Arbeid (KIA), 22b og på fotballbanen.
 3. Etablert nye og spennende alternativer for utlandspraksis
  Like etter nyttår er det tid for seks uker praksis i utlandet. Årets studenter befinner seg i skrivende stund i Aserbajdsjan og Kambodsja, som også tilbys neste skoleår. I tillegg har vi fått til helt nye praksismuligheter; husbygging for jordskjelvofre i Ecuador, pionérmisjon i Senegal og lagsarbeid i Romania.
 4. Utvidet mulighet for å få studiepoeng som en del av bibelskoleåret
  Gjennom et samarbeid med NLA Høgskolen har våre studenter kunnet ta 30 studiepoeng i interkulturell kommunikasjon. Nå utvides samarbeidet slik at du på Faith in action kan ta de øvrige 30 studiepoengene som utgjør en årsenhet i interkulturell kommunikasjon. Altså; to år på Gå Ut Senteret = 60 studiepoeng. Hvis du vil, da! Det er helt frivillig.
 5. Innarbeidet konferanser i inn- og utland som en del av undervisningen
  Vi trenger ikke sitte i klasserommet for å gjennomføre all den gode undervisningen på Faith in action. Derfor har vi lagt inn flere konferanser gjennom året, slik at klassen får lære av de aller beste og få gode og helt spesielle læringsopplevelser sammen. Det hele starter med misjonskonferansen LINK i Oslo, deretter trosforsvarkonferansen Veritas i Grimstad, før vi avslutter med Alpha Leadership Conference i London.

«Dette skal ikke bare være en fiktiv øvingsarena – det skal være real life!»

Hvem passer det for?

Når vi planlegger Faith in action, ser vi for oss deg som er ferdig med videregående og som ønsker å gå i dybden og utvikle deg i tro, tjeneste og misjonalt liv. Du er gjerne i gang med studier eller jobb og kan tenke deg et avbrekk for å finne Guds retning for livet – eller du er klar for en utfordring før du starter på studiet.

Er du i tvil om dette er noe for deg? Ta kontakt med meg, så tar jeg gjerne en prat om livet på Faith in action.