De fleste som går på Gå Ut Senteret kommer rett fra videregående skole. Det vil si at de fleste av høstens studenter vil være født i 2000. Men hvert år har vi flere som er lengre opp i tjueåra og som velger et år hos oss. Det syns vi er en god idé! 🙂

Faktisk vil vi påstå at du som har gått på folkehøgskole, bibelskole, førstegangstjeneste eller studier er den perfekte GUS-student! Du har sannsynligvis allerede blitt utfordret på mange områder som du vil ha nytte av hos oss, f.eks. å leve tett på andre mennesker, takle både egne og andres utfordringer og blitt mer trygg på deg selv. Derfor vil vi veldig gjerne ha deg og din livserfaring med i gjengen!

Her er noen gode grunner til at et år på Gå Ut Senteret er det perfekte friår nummer to:

1. Det er ikke et friår!

Sløse bort enda et år på å bare ha fri, tenker du? Vi vet at det på folkemunne kalles «friår» – men året på Gå Ut Senteret er faktisk stappfullt av utvikling, både åndelig, faglig, relasjonelt og personlig. Jeg vil påstå at det er få år i livet ditt (hvis noen!) hvor du vil utvikle deg mer.

Men… det blir gøy, opplevelsesrikt, sosialt, fellesskapsbyggende, du får venner for livet og det er ingen karakterer. Sånn sett er det kanskje et friår. 😉

2. Utgjør en forskjell

Gå Ut Senteret er et sted for tjeneste. Du vil bli utfordret og utrustet til tjeneste for Jesus, enten om du velger Global disippel med 4,5 måneder opphold i misjon utenlands – eller om du kan tenke deg å ha en fast tjeneste gjennom hele året på Faith in action.

Våre praksisplasser er ikke kunstige arenaer med mål om at du skal få oppfylt en egoistisk drøm om å redde verden. Det er reelle samarbeidspartnere med konkrete behov innen undervisning, omsorg, evangelisering, praktisk arbeid, media, menighetsarbeid osv.

3. Ut av bobla!

Føler du at du har vært i en boble det siste året, på folkehøgskole, i militæret eller på bibelskole? Vel, det er ikke å komme unna at også året på Gå Ut Senteret er en helt spesiell tilværelse. Men ved å være en del av livet i byen, knytte deg til en menighet og utfordre deg i misjonalt liv, tror vi at året som ligger foran ikke skal bli en boble som sprekker.

4. Bo som en student

Vi har ikke tradisjonelt internat med husmor, internatvakt og storkjøkken, men ønsker at du skal nyte stor frihet og utvikle selvstendighet. Du bor i flotte leiligheter hos Trondheim vandrerhjem, som også driver studentby for andre studenter. Altså vil du bo akkurat som studenter på NTNU, BI og andre studiesteder, spesielt hvis du velger linja Faith in action, der du får enkeltrom. En perfekt overgang til studietilværelsen.

5. Få studiepoeng

Vi har en bitteliten, godt skjult «hemmelighet», nemlig at alle våre studenter kan velge å ta 30 studiepoeng i interkulturell kommunikasjon som en del av bibelskoleåret. I samarbeid med NLA Høgskolen har vi skreddersydd muligheten for at du kan formalisere kompetansen som du uansett får hos oss. Et godt argument for deg som er opptatt av å være underveis og sitte igjen med noe formelt etter skoleåret. Og hvilket yrke er det som ikke trenger kompetanse på fremmede kulturer i fremtiden..?

Klar?

Les mer om Global disippel og Faith in action – og søk om plass i dag!