Vi har offisielt inntatt uke seks av tjue, og mye har skjedd siden siste innsjekk. Bali er et turist paradis uten like, men spesielt i de to siste ukene har vi virkelig fått sett Bali bak fasaden. Men det er langt i fra trist bak fasaden. Det er snakk om smilende mennesker, med glede, hjerte og respekt for andre, det er gater fulle av mopeder og kiosker, og barnelatter fra hvert eneste hjørne. Det er så ufattelig mye sjarm bak teppet, men det skal kanskje litt til for å ses med det blotte turist øye. 

Hva har skjedd siden sist?

I forrige uke begynte teamet å jobbe på de forskjellige praksisplassene. På skolen/barnehagen har vi Hilde, Simon og Magni, eller Ms. Hilda, Mr. Simone og Ms. Michael, som de også er kjent som i disse dager. Og på Streetcenteret har vi Maren og Kristian, som har sluppet unna det ufrivillige navnebyttet. Vi jobber tre dager i uka, med mye språkforvirrelse og lek. Noe vi allerede har funnet ut er tyngre enn vi trodde. Likevel ser vi alltid frem til en ny og fargerik arbeidsdag.

På onsdag tok vi frem nissekostymet, pakkene og badetøyet, da vi stelte istand til julefest for barna på Streetcenteret. Gavene og resten av forberedelsene var over gjennomsnittet mer utfordrende enn vi hadde forventet, men med litt (mye) svette og en klype stress ble vi ferdig i siste liten. Og med god hjelp fra Ansgar Bibelskole til gjennomføringen av festen, ble det riktig nok en stor suksess.

Vulkan-skrekken

Turistene forlater øya og avbestiller billetter i fleng, mens vi tar livet helt med ro! Det er mye fuss rundt vulkanutbruddet og dets påvirkning for teamet, men det er ikke noe å stresse over for dere der hjemme. Vi bor rundt 75 kilometer fra vulkanen, som skal være langt nok borte til å holde oss trygge i tiden frem over.

Det virker som at sosiale medier og nyhetene blusser hendelsene på Bali veldig opp, spesielt i forhold til det som er merkbart her nede. Turismens brå stopp påvirker økonomien utrolig negativt, og mange mister jobben grunnet fraværet. Vi snakket tidligere i dag med en dame som var utrolig bekymret ovenfor øya si, og mente det var utrolig viktig å få frem at selv om turismen stopper, er det viktig for mennesker å se skadene som har skjedd. Og ikke minst at det er mulig å hjelpe menneskene som er direkte påvirket av utbruddet.

Håper dere der hjemme ber for oss, øya og de direkte påvirkede, og har oss med i tankene deres frem over.

Slenger med ett lite sammendrag 

Følg oss på Instagram vist du er gira på updates (litt) oftere

                                                  Team Bali

Hilde, MagniMarenSimon og Kristian

 

PS: Vil du gå på bibelskole og tilbringe 4,5 måneder i utlandet neste år? Søk om plass i dag!