Utfordret fra dag én

Jeg husker første dagen vi kom hit og møtte staben på dorm. Det tok ikke lang tid før vi ble spurt om troen vår og hva slags nådegave vi hadde. Fra første stund så vi en stab som hadde viet livet sitt til å hylle Gud og arbeide for Ham. Vi har blitt utfordret til å snakke om vår tro til mennesker vi knapt har blitt kjent med. Det har hjulpet meg til å være mer åpen til å snakke om tro til mennesker jeg ikke kjenner veldig godt.

Unikt vitnesbyrd

En av de første dagene dro vi også til en provins sammen med mentoren vår sin familie. En av dem om jobber i staben ble med. Rundt middagsbordet fikk vi høre vitnesbyrdet hennes om hvordan hun hadde blitt en kristen etter å ha vært praktiserende buddhist i flere år og vært tilknyttet ånder og tilbedt dem. Det var et sterkt vitnesbyrd. Hun fortalte om hendelser som hadde hendt henne som man sjeldent hører om i Norge. Det «enkle» livet i Norge ble satt veldig i perspektiv.

Annerledes avslutning på året

Da vi feiret nyttårsaften ble den ikke slik vi hadde sett for oss. Kvelden startet med at vi hadde stilletid og tenkte over hvilke ting Gud hadde gjort i 2021. Deretter delte alle vitnesbyrd fra både det året og foregående år. Vi fikk høre flere rørende historier, og dette påvirket ikke bare oss. Det er fint og inspirerende å se hvordan de deler åpent om sterke og vanskelige ting som de har kommet seg gjennom. Det var sterkt å høre dem som ikke er kristne takke Gud for at Han har hjulpet dem gjennom flere situasjoner de har vært i. Vi ber om at de må få et gjennombrudd slik at de vil overgi seg til Gud! Det var veldig fint å slutte 2021 og starte 2022 på denne måten. Det er definitivt noe vi ønsker å ta med oss til Norge.

Velsignelser i hverdagen

Gjennom tiden vi har vært her har vi fått lov til å være med på devotion på dorm to kvelder i uka. Her er det studentene som stort sett har ansvar for hva som skal skje. Flere har delt vitnesbyrd, er med å leder lovsang og har andakter. Det er ikke bare de «største» hendelsene som blir delt. Flere deler om hvordan Gud var med da de kjørte fra dorm til skolen, eller fra Phnom Penh til hjem-provinsen. Vi har blitt utfordret til å se mer av hvilke velsignelser Gud kommer med i løpet av hverdagen. Det har vært veldig givende å se at de priser Gud for alle velsignelser. Ikke kun de store.

Viktigheten av å hylle Gud

I Januar var det leder-konferanse for alle kirkelederne i provinsene som samarbeider med staben på dorm for å drive evangelisering. Den kvelden er en kveld jeg sent kommer til å glemme. Under lovsangen står alle de eldre pastorene og hopper og danser av glede i Herren. De hyllet Gud på en måte jeg ikke har vært vitne til tidligere. På slutten av kvelden gikk vi syv ganger rundt et kart over Kambodsja, slik som i Josva 6 da israelittene gikk rundt Jeriko muren. Dette skulle symbolisere en ny start for evangeliseringen i landet. Stemningen som var i rommet da er ikke til å beskrive. Etter den kvelden har jeg selv blitt oppmerksom på viktigheten av å hylle Gud både i lovsang og bønn. Han er så mye større enn hva vi noen gang kan tenke oss og forestille oss.

I løpet av de ukene vi har vært i Kambodsja, har vi fått se mer av hvor stor og mektig Gud er. Vi har alle tre opplevelser med Gud som har preget oss forskjellig. Neste uke drar vi til en provins hvor vi skal jobbe de siste tre ukene av oppholdet vårt. Vi gleder oss stort til å se hvordan Gud jobber der og hva vi kan lære av dem som bor der. Gjerne vær med å be for at reisen dit skal være trygg og at oppholdet der må bli velsignet!