Onsdag kveld landet flyet vårt på Bali, etter tre dager i karantene i Jakarta. Når vi gikk ut av flyet ble vi truffet av en varme vi ikke hadde kjent på lenge. Vi var fylt med stor glede, for nå hadde vi endelig kommet frem til destinasjonen.

Matstopp på vei fra flyplassen med mentor og kollegaen hans.

Etter mye spenning og kribling i magen møtte vi vår mentor utenfor flyplassen. Først da gikk det virkelig opp for oss at vi var kommet frem. Gjennom bilturen vår til vårt nye hjem, ble vi fort presentert for trafikken her på Bali. Det er langt fra det vi er vant til i Norge, med lite fartsgrenser, venstrekjøring og mye vennlig tuting.

Første dagen gikk til å bli litt bedre kjent med området. Mentoren vår viste oss ulike restauranter, strender og utsiktspunkter. Han viste oss Bali Life sitt barnehjem, der vi fikk hilse på barna som bor der. Allerede da fikk vi et innblikk i hva jobben vår går ut på.

Vi har hatt fire dager til å komme inn i kulturen og den nye tilværelsen på egenhånd. Disse dagene har gått til å utforske en liten del av øya, bading og prøve ut nye restauranter. Dagene ble ikke bare brukt på turistaktiviteter, men også på å bli introdusert i menigheten. Vi fikk også være med å se litt av arbeidet i slummen. Likevel følte vi oss litt som observatører disse dagene, og så veldig frem til å komme skikkelig i gang.

Andre gang vi er i slummen.

Som sagt har vi har følt oss litt som turister de første dagene, men på mandag fikk vi endelig komme i gang med hverdagen vi skal ha de neste ukene. Dette inneholder språkkurs og arbeid i slummen. I tillegg til aktivitet og undervisning på barnehjemmet. Vi ser veldig frem til det arbeidet vi skal gjøre på de ulike plassene.