Under hele koronapandemien har forsikringsselskapene vært tilbakeholdne med å tilby forsikring for reise og opphold utenfor Europa. Det var dette som satte en stopper for utenlandspraksis ved Gå Ut Senteret forrige skoleår.

Vi har brukt mye tid på dialog med ulike forsikringsselskaper for å finne en løsning for våre studenter.

Nå har vi fått bekreftet at Gå Ut Senterets studenter får gyldig forsikring under utenlandsopphold i Asia, Afrika og Sør-Amerika skoleåret 2021/2022!

Utenriksdepartementet fraråder foreløpig unødvendige reiser til de fleste land i verden etter koronautbruddet i 2020. Regjeringen har allikevel avklart at reiser i forbindelse med studier i utlandet defineres som nødvendige.

Til tross for dette, har det ikke vært lett å få forsikring fra forsikringsselskapene som også dekker behandling av koronasykdom – og i alle fall ikke til Gå Ut Senterets praksisland.

Forsikringen vi nå har fått tilbud om, gjelder på reiser i hele verden uavhengig av reiseråd fra UD – og inkluderer dekning for behandling av koronasykdom.

De fleste land krever enten at de reisende er vaksinerte mot koronavirus eller kan vise frem resultat fra negativ koronatest. Noen land krever også karantene og nye tester etter ankomst. Med disse forutsetningene, er det nå mulig å komme inn i de fleste land i verden.

Frem mot utreise må skolen naturligvis vurdere den lokale situasjonen i hvert enkelt land. Dersom det skulle bli umulig å reise til et bestemt land, vil du få tilbud om å bytte praksisplass til et av våre andre samarbeidspartnere rundt omkring i verden.

Ledige plasser

Når dette skrives, har vi fortsatt ledige plasser for skoleåret 2021/2022. Kanskje du har sittet på gjerdet for å se an koronasituasjonen, men egentlig vil gå på bibelskole med utenlandspraksis?

Det haster spesielt å søke dersom du ønsker praksis i Etiopia (kun plass til én jente), Kambodsja (kun plass til én gutt) eller Kenya (kun to ledige plasser).

Les mer om våre linjer og praksisland

Spørsmål?

Lurer du på noe mer om utenlandsopphold, ledige plasser eller andre ting om Gå Ut Senteret? Send oss en melding i chatten nederst til høyre, så skal vi hjelpe deg så godt vi kan. Legg igjen kontaktinformasjonen din dersom du ikke får svar med én gang.