Januar

Januar og 2022 startet langs kysten et sted som heter Montañita. Et nydelig badested og en av landets fineste strender. Vi fikk oppleve Ecuadors måte å feire nyttår på, ved å blant annet brenne en figur laget av pappmasjé (eller lignende) for at noe negativt skal bli bedre det neste året.

Senere stengte skolen vår ned i et par uker, under denne tiden fikk vi korona, og var isolert i Cuenca, siden vi hadde tatt turen dit da skolen var stengt. I slutten av måneden gikk vi fra et team på fire til et team på to, som var utrolig trist og tungt, men vi tar det på best mulig måte. Nå har vi det veldig bra.

Februar

Når februar kom hadde skolen åpnet igjen for en liten stund siden, og vi fikk komme tilbake på jobb. Gleden ved å komme tilbake til barna på skolen var stor, og vi opplevde å få større ansvar og mer å gjøre, som føltes veldig godt. Vi var ikke lenge på skolen, før vi hadde en fantastisk ferie i Baños de Agua Santa.

Den ene klassen vi jobber i, med barn på 3 og 4 år

Ferie i Amazonas

Det var utrolig godt med litt mer varme en det vi har i fjellandsbyen El Tambo. Vi hadde to fantastiske guidede turer, en til noen nydelige fosser, som Pailón de Diablo, og en ut i Amazonas. Der fikk vi litt innblikk i indianerkulturen i Amazonas, og fikk malt ansiktet, som er vanlig blant disse indianerne. Det var også utrolig kult å få prøve å blåse i et blåserør, som blir brukt til jakt i jungelen. Vi fikk også smake en lokal drikke laget av Yuka – en stor potet som finnes her i Ecuador.

Pailón de Diablo

Deretter fortsatte turen i en kano i en elv, noe som var helt utrolig å få bli med på. Der fikk vi føle mer på jungellivet, og vi så flere indianerhytter innimellom trærne. Det ble også fisket fisk til oss som vi fikk spise og som var en typisk mat i jungelen. Martha fikk svinge seg i en liane (et tau), ut over et utsiktspunkt over jungelen. Bading inne i jungelen fikk vi også, vi fikk se både slange, en liten tarantell og giftige maur når vi gikk inn til et utrolig badested, der en foss går ned i et vann. Til slutt fikk vi se hele prosessen for å lage sjokolade, og smake på frukten rundt kakaobønnene i kakao-frukten, til Ann-Christins store glede. Det var utrolig kjekt å se det som Gud har skapt på et nytt sted, og se hans majestetiske kreasjon i form av en regnskog.

Besøk

Vi har også kost oss masse de siste dagene med besøk av Yvonne og Hedda som er ettåringer på GUS. Vi koste oss masse og tok dem med oss der vi gikk, både her i Tambo, Kichwa-kirken og Cuenca. Vi er utrolig takknemlig for at de kom til oss, og hadde det utrolig kjekt med dem.

Den siste tiden

Vi har også fått lagt mer planer i ukene som gjør at vi får effektivisert dagene våre, og for å kunne gjøre flere ting og ikke la hele dagene etter skolen gå i ingenting. I tillegg prøver vi å gå fast i Kichwa-kirken i Cañar, og være med på søndagsskolen der frivillig. Barna der er utrolig skjønne og det er veldig kjekt å være med dem, og gjøre noe annet en det vi gjør på skolen.

Den siste tiden har vi merket mye mer til Gud og det han gjør, både i smått og stort. Noe vi har satt utrolig stor pris på, og gleder oss masse over. Han har løst alt som har blitt eller har vært et problem, og finner en løsning på alt. At vi har blitt mer fokusert på det, er bare ett bønnesvar i seg selv, for oss.

Vi gleder oss til å se mer av det Gud har for oss her. Ved å se det han har skapt, men også ved å se det som han har lagt frem for oss her.

Bønneemne:

Gjerne vær med å be for barna på skolen Mushuk Kawsay, korona-situasjonen her i Ecuador, og at Gud må hjelpe oss å se de barna på skolen som trenger det.

«Men Jesus kalte dem til seg og sa: La de små barna komme til meg og hindre dem ikke, for Guds rike hører slike til!»

Lukas 18, 16