Turen til landsbygda startet klokken 14, fem timer etter planlagt avreisetid! Vi ble plassert i en fullstappet skolebuss med barn løpende rundt. Dette tok raskt slutt da Mary (mentor) fant ut at flere skulle med og vi ble omplassert i en bil. Kunne ikke klage, her hadde vi bare ett barn å bekymre oss for.

Reisen tok rundt 10 timer og da vi ankom huset var det mørkt. Vi ble godt tatt i mot av familien og middag. Nettene på landsbygda var koselige og trange, vi ble sovende tre stykk i samme seng. De andre hadde madrasser, sov på sofaen eller i bilen.

Dekorering av hus

Vi hadde et lite håp om å få være med å se hvordan husene ble bygd, og det fikk vi! Husene er bygd av jord blandet med vann og dekorert med leire og kumøkk. Det var vi med å smøre på!

Geit

Den andre dagen kom det plutselig en geit, vi tenkte ikke så mye over det fordi det gikk høner overalt, og vi var tross alt på landsbygda. Senere på kvelden kommer en gutt bort som tar oss med bak huset, der ligger geiten flådd. Resten fikk vi lov til å se på. Ved midnatt vekket Mary oss og sa at middagen var klar.

Gårdslivet

På det andre stedet som moren til Mary vokste opp, var huset mer modernisert! Her var det bedre plass, vi fikk mulighet til å lade mobilene våre og gå på do inne! Til midnatt fikk vi også servert geit.

Her hadde de alle slags planter og dyr. De hadde en stor te-farm. Her gikk arbeidere å plukket hver dag og solgte til firmaer. Det var veldig spennende å se hvordan gårdslivet er. Flere i familien fortalte oss at de ønsker å flytte fra Nairobi til landsbygda når de blir pensjonert! De vil flytte til mer avslappende omgivelser hvor de ikke trenger å betale husleie. Kanskje starte en gård hvor de kan leve selvberget eller tjene litt penger.

Det var veldig gøy å oppleve at Gud er så sentral i livet deres. Både når familien kom og skulle dra var det lovsang og bønn. De hadde et fokus på å takke Gud for det de hadde og for familien!

Vi vil ønske alle et riktig godt nytt år!