Jobben vår her

Vårt oppdrag her i Ecuador er først og fremst å være engelsklærere. Her jobber vi på en skole 3400 m.o.h midt i Andes-fjellene for å lære bort engelskkunnskapene våre til indianerbarn og ungdommer.

Men… det skal sies at Gud ikke trenger at folk kan snakke engelsk, for at de skal bli kjent med Han. Dermed stiller vi gjerne opp som forbilder og skryter av troen vår, viser dem lovsang og videoer fra menighetene våre. Vi drar det til og med så langt ut som å synge karaoke foran hele skolen, holde tale foran hele kommunen og preke for studentene på felles morgensamlinger.

Til dere som leser, vær så snill og ta litt tid for å be for elevene våres og de andre lærerne 🙂

På fritiden

Dette er en av de delene jeg liker best med å være i Ecuador! Nemlig det at dere hjemme har glemt hvordan solen så ut og måker meter med snø, tryner på isen, og fryser dere i hjel mens vi koser oss i solen og nyter noen 20 perfekte deilige grader. Det er sykt herlig og det hender ofte at vi bare setter oss ut på terrassen, slapper av og nyter varmen og livet.

Med solen på plass, sjokomelk i hånden og deilig svak vind med bønn og lovsang, taleserier, podcasts, lesing og skriving  – har oppholdet vårt her nesten endt opp til å bli et «retreat-center». Med å bruke flere timer hver dag på alt dette har Aslak som han sier: «nailet livet». Han har funnet sine verdier og sin identitet i Kristus, samt tatt det vanskelige valget med å endelig søke studier til neste år.

Ja for dere som syntes at dette ble litt for dypt så kan vi hoppe tilbake til eventyrmodus igjen. Vi bruker altså fritiden på mye utforsking av området også.  Vi har gått på masse fjellturer rundt om kring i området. Ecuadorianere skjønner seg ikke på oss og syntes vi er rare. De går nemlig aldri fjellturer selv, og det betyr også at det ikke finnes noen stier her. Med dårlige satellittbilder, null terrengkart men en nok så dugelig retningssans, krabber vi nærmest opp fjelltoppene med siv opp til livet og lunger som må si seg fornøyd med at vi er langt over 3000 meter over havet.

Det er tøft, men utsikten er bare sååå verdt det!!

Landskapet rundt der vi bor er bare helt majestetisk. Grønt gress og ekstremt høye fjell, tåke som kommer og går på 10 sekunder og verdens friskeste luft. OG JA… selv om vi kommer fra verdens ledende land innen vakker natur, klarer vi fortsatt å forelske oss i landskapet her også. Det er virkelig noe helt for seg selv!

Turer hit og dit

Dette landet her har et fantastisk bussystem. Det bare rett og slett funker! Og det koster nærmest ingenting å reise rundt heller. Så det hender ofte at vi drar ned til Cuenca for å besøke venner og vertsfamilier, handle inn mat og ha møter med mentor.

Vi har også nå siste helg reist ned til Guayaquil for å nyte noen ekstra varmegrader og for å besøke BIG-teamet. Til å komme fra «verdens harry-hovedstad» (som vi kaller det) ned til sivilisasjonen og landets største by var skikkelig kontrastfullt. Ikke for å nevne forskjellen fra høyden vi bor på nå og ned til havnivået og det stekende kystklimaet.

Var vi liksom fortsatt i samme land eller?

Bare enda en grunn til å elske Ecuador tenker jeg! <3

 

Så selvfølgelig savner vi alle dere hjemme, men det er ikke til å unngå å virkelig nyte oppholdet her til maks også!

¡Hasta luego, nos vemos en el próximo blog!

Nicolai og Aslak W.