Vi har blitt kjent med mange mennesker som jobber utallige dugnadstimer, tidlige morgener og sene kvelder for at andre mennesker skal ha det bra. Det har vært helt rått å se hvordan mennesker står sammen for å bygge Guds rike og spre hans kjærlighet. Selv om de ikke lever i overflod selv, deler dem hender og hjerter. I dette innlegget vil vi fremme noen av hverdagsheltene, og fortelle kort om arbeidet de gjør.

Gitarlæreren Marco

Den første vi ønsker å sette ekstra lys på, er Marco. Han var en av de første vi ble godt kjent med på barnehjemmet. Dette var på grunn av hans gode engelskkunnskaper, mikset med hans inkluderende vesen. Marco jobber lange dager for å dele gaven som Gud har gitt han, nemlig musikk. Han kjører langt uti huttiheiti for å lære barn å spille gitar, da de ofte ikke har mulighet til å verken eie egen gitar eller å komme seg til Su Refugio selv. Han arrangerer også små og større konserter, slik at barna får opptre og vise hva de har lært.

På bursdagen til Marco kom det både store og små, alt fra nabolaget og hovedstaden. Dette viser at arbeidet Marco gjør, blir satt stor pris på. Marco jobber mye i det skjulte, og gjør mye hardt arbeidet som få ser. Vi setter stor pris på deg Marco!

Misjonærene

Tidligere har vi også nevnt Ingvald og Gunvor, og igjen ønsker vi å trekke de fram. Det er helt rått å tenke på at de har forlatt alt det trygge og kjente i Norge, og reist ned til Paraguay for å jobbe med indianere med en helt annen kultur, språk, religion osv. De har hatt sitt anker i Jesus, noe som er fantastisk, og et helteinnlegg verdig. De har også hjulpet til med mye praktisk i indianerkoloniene, som for eksempel å bygge skole, legge inn vann, bygge kirke, sende kontainere fra Norge med klær osv. 

Heldige oss som har jobber i en eng av hverdagshelter. Både på Su Refugio og Hogar Norma er vi omringet av dedikerte, solide og engasjerte mennesker som jobber på for at mennesker skal få et verdig liv og den tryggheten de trenger. De møter barna på deres mest sårbare. De tar dem inn i hjemmene sine, gir de mat, klær og omsorg. De vasker, pleier og lytter. I tillegg har de tatt oss utrolig godt imot, og gitt oss god innsikt i hvordan det er å leve i Paraguay.

Inviterer til bibelstund

Sist, men ikke minst har vi to mennesker som også gjør en fantastisk jobb, nemlig Leonardo og Lidia. De bruker mange av ettermiddagene sine og åpner hagen sin for å ha bibelundervisning for barna i nabolaget sitt. Disse barna er de samme barna vi jobber med på lørdagene på barnehjemmet. De synger, har leker og solid bibelundervisning der barna får mulighet til å bli bedre kjent med Jesus under trygge omgivelser.

Det er viktig å få fram at dette absolutt ikke er alle heltene vi har møtt her nede. Vi vil rette en stor takk til alle som har møtt oss, hjulpet oss, lært oss og latt oss ta del i deres liv!