Juletiden begynner å gå mot slutten, og om bare noen timer går vi inn i det nye året som ligger foran. Ser vi tilbake på måneden som har gått har vi mye fint å ta med oss.  Til tross for en annerledes adventstid,  med lyse morgener og temperaturer på nærmere 30 grader, har vi likevel kost oss og gjort vårt for å prøve å komme i julestemning.  Vi har bakt pepperkaker med studentene, bakt lussekatter og gått i Luciatog og ikke minst sett julekalender sammen som team. (For spesielt interesserte falt kalender-valget på Vazelina og Jul på Månetoppen. Dette bidro til å bevare julefreden i teamet, fordi det ble noe for en hver smak.)

23. desember var det duket for julefeiring her på Dorm, og for å si det sånn- i år har vi virkelig FEIRET jul. Fra tidlig ettermiddag til sent på kveld var det full fest med masse liv og røre. Når kambodsjanere inviterer til julefest er det nemlig ikke mangel på noen ting. Her pyntes det og stelles i stand flere dager i forveien for å sørge for at det blir skikkelig fest.  Noen stod opp tidlig om morgenen (vi snakker kl. 05) for å kjøpe inn og lage mat, rigge scene og dekorere. Vi trodde et øyeblikk vi var kommet til et bryllup da vi så uteplassen dekt av stoffkledde, gule stoler og masse pynt. Da vi løftet blikket og så «happy birthday»-ballonger i trærne og ei opplyst krybbe på midten av scena skjønte vi fort at det var Jesus som skulle feires.  Krybba var enkelt, men fint dekorert, og ble derfor en fin påminnelse om hva vi egentlig feirer i jula.

Gjennom hele festen var det variert og god underholdning bestående av blant annet sang, bibellesing, tale og dramatisering av juleevangeliet. På kvelden kjørte de talentshow for studentene. Vi følte ikke at vi hadde så mye å by på der, men gjennomførte likevel et morsomt show med sang og heftig innlevelse. Kvelden ble avsluttet med å danse sammen med alle kambodsjanerne til vi var utslitte og ikke orket mer. Selv om det ble en feiring langt fra det vi er vandt med var det likevel utrolig kjekt å ta del i hvordan de feirer jul her. Det gjør jo ingenting at tradisjonene er så forskjellig når julens budskap fortsatt er det samme- at Jesus ble født og kom som vår Frelser.

Da julaften kom dro vi på ferie til Sihanoukville sammen med mentorfamilien vår og én av våre kambodsjanske brødre, Dara. På kvelden gikk vi ut og spiste på en fin restaurant før vi dro tilbake igjen til hotellet og fortsatte feiringen. Vi leste juleevangeliet sammen, gikk rundt Pringles-røret (det var det nærmeste vi kom et juletre) og delte ut gaver. Det ble også tid til å ringe hjem for å ønske en god jul til alle kjære der. <3

Resten av feriedagene gikk med til både utflukter og avslapning. Én dag dro vi og dykket og turen ble ekstra spennende da Nancy ble «tatt» av strømmen. Heldigvis gikk det veldig bra, og vi erfarte at Kenneth var i stand til å hjelpe ei stk sliten og en smule irritert frentaus (etter at han har ledd i 5 minutter først).  Ellers hadde vi late dager med bibeltime på stranda og mye bading. Det resulterte i solbrente kropper, spesielt for Ola og Kenneth. I løpet av ferien hadde vi også stunder hvor vi var utslåtte av feber, hodepine og magetrøbbel.  Til tross for det  var stemninga god og vi koste oss masse.

Nå ser vi frem til countdown i kveld og feiring av inngangen til 2019. Nye opplevelser, minner og erfaringer står i vente, og vi er forventingsfulle til hva Gud kan gjøre for oss i året som kommer!

365 blanke ark ligger foran, men husk- det er opp til deg selv hvordan du velger å fargelegge de!

Bibelskole neste år?

Nå kan du søke om plass på Gå Ut Senteret for skoleåret 2019/2020. Sjekk ut linjene og søk om plass på gus.no.