Se for deg å være invitert av kongen til å bli med på ditt livs eventyr. Et eventyr som blant annet innebærer å utfordre seg selv, lære mye nytt, møte fantastiske mennesker, skape uforglemmelige minner og ikke minst vokse i tro. Sånn føles oppholdet vårt her i Kambodsja. Best av alt er det ikke hvilken som helst konge som har invitert oss, men Den Himmelske Kongen. Han som kjenner oss, elsker oss og utfordrer oss til å gå i tro.

Litt over to måneder av oppholdet har gått. Det er nå 13 uker siden vi ankom Kambodsja, og disse ukene har gitt oss så mye! Kule opplevelser, mye reising, smaking av ukjent mat (som enkelte ganger har resultert i en mindre fornøyd mage) og morsomme tuk tuk-turer setter selvfølgelig sitt preg på denne reisen. Likevel er det én ting som betyr langt mer. Nemlig å få et mye større bilde av hvem Gud er.

På disse ukene har vi virkelig fått et utvidet Gudsbilde både i bredde og dybde.  Vi har sett, erfart, kjent og fått ta del i Guds arbeid på blant annet disse områdene…

Leve overgitte liv                                                                                        

Vi har møtt mennesker som har tatt i mot Jesus og valgt å leve livet sitt for Han.  På tross av utrolige historier lever de overgitte liv, selv om det noen ganger innebærer å være den eneste i familien eller vennegjengen som gjør det. De gir av hele seg for å tjene Gud. Å se hvor rotfestet troa står i hjertene deres er virkelig sterkt!

Lovprisning                                                                                                    

Det å sitte på gulvet i kirka omringet av ca. 40 studenter som synger og lovpriser Gud med alt de har er til tider overveldende. Om tonen ikke treffer akkurat gjør ingen ting, fordi det kommer fra hjertet. Det er oppriktig og ekte. Vi opplever å se Gud reise opp og utruste en ung generasjon av kambodsjanere som er villige til å leve livet sitt for Jesus. De er også villige til å gi andre den samme muligheten. Det inspirerer og berører oss.

Tjeneste                                                                                                            

Det å tjene Gud gjennom å tjene andre er et prinsipp som har blitt veldig verdifullt for oss den tiden vi har vært her. Å gjøre andre en tjeneste virker så lett og selvsagt her i Kambodsja.  Dette har vært til velsignelse for oss. Vi er så takknemlige for alt som gladelig har blitt gjort for oss eller blitt delt med oss.

Menneskene vi møter er så rause og gode, med et stort hjerte for sine neste. Dette kom spesielt til uttrykk da vi var på besøk og jobbet for den ene kirka her. Hver dag gjør de noe for å tjene andre. Det kan for eksempel innebære å ha undervisning for barn og unge, plukke søppel langs gata, drive hjemmekirke eller gjøre eldre en tjeneste. Vi fikk være med å ta del i dette arbeidet, noe som var utrolig lærerikt og givende. Vi ser at det å gjøre noe for andre også er en måte å tjene Gud på.

Under, mirakler og helbredelse                                                    

Under ledertreningsuka opplevde vi utrolige ting. Vi fikk ord fra Gud, la hendene våre på og ba for syke, og var vitne til at onde ånder ble drevet ut. Det virker kanskje surrealistisk, men dette er virkelige opplevelser som har vært med å styrke troa vår. Å se det med egne øyne har for oss forsterket sannheten om at Gud er i stand til å gjøre under, mirakler og helbredelse. Han gjør det umulige mulig!

Det føles altså fantastisk å være med på dette eventyret som Kongen har invitert oss med på. Likevel må vi understreke at også vi har dager og perioder hvor man ikke opplever eller føler like mye. Livet skjer, også på tur, men vi hviler i at vi har en Hyrde som går foran oss og leder gjennom alt.

Vi er takknemlige for det vi har fått se og oppleve til nå. Samtidig er vi forventningsfulle til det som ligger foran. Blant annet venter det et stort evangeliseringsarrangement nå i slutten av februar. Det blir utrolig spennende, og vi gleder oss virkelig! Vi ber om at mange skal få et møte med Jesus og komme til tro på Ham, og håper du vil bli med oss i oss i bønn over dette.