Gud har ikke corona

Det er helt sjukt å tenke på at det allerede er gått to måneder siden vi landet i Tromsø, hvor vi startet en helt ny hverdag med et helt nytt team. Vi skulle i utgangspunktet vært på tre forskjellige kontinent på den sørlige delen av jordkloden (Kenya, Kambodsja og Ecuador), men så ble vi jammen plassert sammen i Tromsø.

«Åh, så kjipt å bli igjen i Norge på grunn av corona», tenker mange. Men vi er absolutt ikke enig! Ei klok dame i Frelsesarmeen sa noe som dette: «Du skulle egentlig vært i Kenya for å dele om Jesus og for å hjelpe andre som trenger det, men så trenger folk i Norge å høre om Jesus og!» Selv om corona stoppet oss fra å reise til utlandet, så er det fint å tenke at Gud også har en plan for Tromsø. For Gud har ikke corona, og Hans arbeid vil ikke stoppe! Det er så kult at Norges innbyggere er folk av ulik etnisitet, som representerer alle verdens ulike land og kulturer. Vi er takknemlige for å ha blitt kjent med så mange nydelige mennesker her i Tromsø!

«Vi veit ikkje kor vi ska gjør av all den her snyen!»

Huseieren vår

Givende arbeid

Ukas høydepunkt er å jobbe som frivillige hos Frelsesarmeen, hvor vi har fått mange gode venner. De frivillige består av alt fra studenter og pensjonister, til innvandrere og innfødte Tromsøværinger. Vi møter opp hvor torsdag for å pakke og dele ut matposer til folk som ikke har så god råd.

I tillegg har vi åpen café hvor alle er velkomne til å få gratis kaffe og mat. I caféen er det lav terskel for oss frivillige til å sette oss ned ved et bord og prate med de svært takknemlige besøkende. Vi har fått mange gode samtaler om alt og ingenting; fra barnebarn og familie, til kinesiske operasangere og tro. Forrige gang satte en tysker og en brite i gang med å spille piano og saksofon for oss. Vi føler oss virkelig hjemme hos Frelsesarmeen. Så mye at vi faktisk flytter inn der de siste seks ukene av Tromsø-oppholdet!

Vi er i tillegg med på norsk-trening på zoom, i regi av Røde Kors, hvor vi hjelper innvandrere til å forbedre norskferdighetene sine. De er svært takknemlige for at vi bruker tiden vår på å hjelpe dem. Vi driver fortsatt med givende bønnearbeid for Tromsø og muslimske folkeslag. Nå i det siste har vi også bidratt med oversettelsesarbeid for Frontiers hvor vi har oversatt Jeannie Marie sin «Grow to Go-test».

Fantastisk topptur med panoramautsikt av fjellmassivene i Tromsø.

Opplevelser og minner for livet

En fordel med å være i Norge er at vi kan treffe andre team fra Gå Ut Senteret! Dette har vi utnyttet til det fulle. Vinterferien ble tilbragt i nord. Vi dro på hyttetur til Lyngen med gode venner, og koste oss med god mat, tur, grilling, bading i sjøen og Jacuzzi, lovsang, bønn for hverandre og masse latter. Et fint minne og veldig godt påfyll!

Regn og vind stoppet oss ikke fra å gå på tur i Lyngen!
Utsikten fra ferga etter besøk i Alta

Bibelskole neste år?

Inntaket for neste skoleår er godt i gang! Sjekk ut de ulike linjene og søk om plass i dag.

Comments

Så bra at de fekk reise til Nordens Paris. Passer bra for Globale disiplar. Høyrest ut som Frelsarme, og Frontiers og Røde kors er ein fin kombo. Stå på vidare 😊