Allerede første uka reiste vi på en tre dagers skoletur til Søvassli Ungdomssenter, hvor vi brukte mye tid på å bli bedre kjent med hverandre. Dagene var fylt av ulike aktiviteter som 50-leken, kajakk og fotball i finværet vi ble velsignet med. Det var også mye åndelig fokus gjennom andakt, lovsang og forbønn. 

Mellom all moroa startet også undervisningen for fullt. Bare bibel er godt i gang med Lukasevangeliet og blir mer og mer kjent med den induktive studiemetoden som brukes på skolen. Arild Grimstad er student på linja og forklarer hvordan metoden er delt inn i tre trinn. 

– Først skal man se og lese det som faktisk står uten å legge ved noe betydning. Så skal man tolke og da må man se på hva forfatteren mente med det han skrev og hvem skrev han det til. Punkt tre er hva betyr det for meg i dag, forteller han.

Ettåring Bjørnar Byberg underviser studentene i den induktive metoden.

Mens Bare bibel har studert og diskutert Bibelen, har Global disippel og Faith in action gått rett på sak med undervisning om blant annet identitet, gudsbilde og relasjoner. Den første tiden er sentrert rundt disse temaene fordi de er så viktige for livet, og også legger et godt grunnlag for undervisningen framover. Studentene har også begynt å skrive sin egen tros- og livshistorie. 

Denne uka har disse to klassene også begynt teamprosessene med sin første team-samling hvor fokuset var å bli bedre kjent med hverandre. Teamsamlingene er viktige for å sikre et godt samarbeid fra start og et åpent rom hvor man kan støtte og utfordre hverandre i forberedelsene til utreise. Dette er også et sted man kan vokse sammen i tro. 

Faith in action og Global disippel har også valgt både menighetspraksis og interkulturell praksis. For Gå Ut Senteret er begge disse praksisene viktige deler av undervisningen hvor studentene får testet ut ulike tjenester, og slik oppdage mer av hva Gud har lagt ned i dem. 

En interkulturell praksis som slår godt an er den internasjonale kaféen til 22B, Salems egne diakonale arbeid. Mange av våre studenter har valgt dette som sin interkulturelle praksis og det ligger an til å bli en storslager blant studentene. Selv mange av de som ikke har dette som sitt praksissted var med ned på kaféen denne uka. 

Vi har også vært så heldige å fått sett hvordan det går med byggingen av nybygget til Salem menighet og sett på våre kommende lokaler der. Der venter to nye klasserom, en hel haug av grupperom og tre nye kontorer.  For Gå Ut Senteret blir dette et løft vi gleder oss masse til, og vi venter i spenning på hvordan bygget vil se ut til slutt. Flyttingen ned til Salem menighet vil også være med å gjøre samarbeidet til menigheten sterkere. 

Skolestart har overgått all forventning og året ligger an til å bli et glimrende år med en flott og motivert gjeng studenter. Mange prosesser er satt i gang, og vi i staben gleder oss til å følge studentene i deres vekst i relasjonen til Gud og hverandre. Nå venter en god helg med avslapping i solfylte Trondheim, samt deltakelse på lørdagsmøte i Salem.