Tiden på Gå ut Senteret startet med mye lek og et knyttende håp. Vi dro på en bli-kjent tur til leirstedet IMI-Stølen, hvor dype samtaler om tro og undervisning ble herlig blandet med ulike aktiviteter, snacks og sene kvelder. Håpet om å bli bedre kjent med Gud og seg selv dette året, skapte et godt bånd mellom hele gjengen. Jeg skjønte fort at dette var stedet for dype relasjoner.

Allerede første uken delte jeg ting jeg aldri før hadde delt i et klasserom, men her var det godt og trygt.

Tanker og følelser ble møtt av en forståelsesfull stab og støttende medelever. På Gå Ut Senteret blir man sett og forstått, på tross av de veldig forskjellige bakgrunnene vi kommer fra.

Fra internat til kollektiv

Byttet til et bofelleskap var et frisk pust for ei som hadde fått nok med tre år på internat. I kollektivet er vi fordelt på forskjellige leiligheter. Det gir stor frihetsfølelse, samtidig som man har den gode GUS-gjengen rundt seg. Nå kan man faktisk lage egen mat (og taco så ofte man vil), istedenfor å måtte forholde seg til måltidene på internatet. I tillegg er det få ting som er mer hjemmekoselig enn å spise middag sammen i leiligheten. På Trondheim Vandrerhjem får vi også eget oppholdsrom hvor vi kan spille brettspill, bordtennis og ha delekveld.

Trondheims hav av muligheter

Studentbyen tilbyr mange gøye aktiviteter, gode fellesskap og fine kvelder for gjengen. Alt fra solnedgang, ute-kino, brettspill, trening på taket, grilling i parken til frisbeegolf. I tillegg til egne påfunn kan man ta del i studentlivet i byen. Allerede andre uken fikk vi være med på språk- og kulturfestivalen. For spente Global disippel-elever var dette midt i blinken! Her fikk vi oppleve mange kulturer fra mange forskjellige land, midt i sentrum av Trondheim.

En skolebenk du ikke går lei

Dagene på Gå Ut Senteret starter klokka 09.00 med morgensamling. Undervisningen er noe helt annet enn det man er vant til.

Er du lei skolebenken kan jeg glede deg med at pensumet på GUS er helt annerledes. Her er undervisningen personlig, livsrelevant og interessant.

Her er undervisningen personlig, livsrelevant og interessant. Fag som Personlig utvikling, Disippelliv og Bibel gjør at skolehverdagene er noe man gleder seg til. Det er mye å lære allerede de to første ukene og det kan føles overveldende i starten. Heldigvis, er staben flink til å sette av tid til både refleksjon og kos med klassen.

På Gå Ut Senteret er det rom for det åndelige å bli en del av undervisningen. Her er det fritt frem med forbønn, deling fra eget trosliv, spørsmål om Bibelen og Gud. I dette fellesskapet blir det lagt til rette for å kunne vokse i tro sammen, og bli bedre kjent med Gud og seg selv.

Dette var bare de to første ukene av en vanvittig reise som virkelig kommer til å være livsforvandlende! Jeg gleder meg til å bli ledet av Jesus dette året!