En «søring» i Alta

Jeg befinner meg for øyeblikket i Alta i Finnmark. Da jeg reiste opp hadde jeg forventninger om at jeg skulle bli sett på som en «søring» som kledde seg for dårlig, kunne ingenting om reindrift og snakket en rar dialekt som var vanskelig å forstå. Disse fordommene er helt sanne, for jeg kan virkelig ingenting om reindrift, jeg fryser mesteparten av tiden og jeg må ofte gjenta meg selv både to og tre ganger. Men jeg har enda ikke fått noen kommentarer eller stygge blikk. Jeg har derimot blitt møtt med en varme og en iver til å vise hva Finnmark har å by på.

Kulturen i Finnmark er mye varmere og inkluderende enn jeg hadde sett for meg. Folk ønsker å finne på ting med oss, og kommer gjerne uanmeldt på te og boller en søndagskveld. Samtidig er vi jo enda i Norge; man snakker ikke med folk på bussen og sier ikke ifra hvis noen sniker i køen. Men møtes man på fjellet, så hilser man! Friluftslivet står nemlig høyt her, og den dagligdagse klesstilen består av turbukse, kraftige sko og ulltrøye. Det finnes merkepress her i Alta. Det er et press på merker som Norrøna, Bergans og Bjørn Dæhlie, i stedet for Acne, Ganni og Holtzweiler

Mari vet hvordan å kle seg i Alta :))

Kulturforskjeller

Samtidig som jeg har opplevd å bli godt tatt imot, har jeg imidlertid forstått at skillet mellom «Søringer» og «Finnbarskinger» er ganske stort. Noe som merkes spesielt innenfor det samiske. Vi fra sør vet lite om samene og hvordan de lever. En samisk konsert i Oslo kan ikke måle seg med en hel dag på Sami Siida med reinsdyrkjøring, lassokasting og historier rundt bålet. Samene har også veldig stor respekt for naturen, og spesielt nordlyset, noe jeg synes er fascinerende!

Vi setter stor pris på å få lære så mye nytt mens vi fremdeles befinner oss i Norge, og ser frem til å bli enda bedre kjent med kulturen her oppe. 

Vi har møtt reinsdyr!

Det går bra med oss!

Ellers har vi det veldig bra! Det er mye som skjer om dagen, og vi merker at tiden går fort når man har det gøy! Vi har nemlig vært her i én og en halv måned allerede, og rutinene begynner å sette seg. I hjemmet vårt, Bullveien 13b (om du vil sende brev), er stemningen god. Oppvasken blir for det meste tatt, musikken må være litt lav og maten er meget smakfull. Roen senker seg når vi sitter med hver vår bok, og den blir hevet igjen når Mari setter på «Bli med meg på gar’n» for ørtende gang. Vi har også fått oss gode venner, noe som er en velsignelse i seg selv, og vi har sjeldent et kjedelig øyeblikk. 

Praksisen blomstrer

Hovedpraksisen vår, fritidsklubben kom.inn, har blomstret i det siste! Vi har hatt stort fokus på promotering, og etter dette har vi vokst fra maks ti til omtrent 30 deltakende barn! Vi opplever å få bli godt kjent med barna, da vi ser dem gjerne tre dager i uka. Vi begynner å se at vi betyr noe for barna som kommer, og det varmer hjertet. 

Vi får også være med på Laget. Lagsvirksomheten på skolene her oppe i Alta er minimal, så de møtes omtrent én gang i uken. Vi syns det er veldig givende å snakke med disse ungdomsskoleelevene, og opplever at samtaler om blant annet hvem Gud er, og hva det vil si å være en kristen, gjør godt for både etablerte kristne og de som er nysgjerrige på troa. Vi ser virkelig frem til å bli bedre kjent med disse flotte menneskene! 

Vi savner å ha dyr rundt oss, så da er det godt at Zorro alltid er klar for kos

Velsignelse på velsignelse

Her oppe har vi igjen blitt minnet på at Gud virkelig har en plan med alt. Vi er velsignet med lite korona, et åndelig felleskap utenfor teamet, nordlys og vakre turer i Hans mektige skaperverk.

Praksisoppholdet her i Alta blir bedre for hver dag som går, og vi er så utrolig takknemlige for at vi er akkurat her. I år har vi virkelig fått fokusere på vår relasjon med Gud, og det føles givende på utallige plan. Det er utrolig spennende å være på jobb med vår himmelske Far, og vi må si at han virkelig imponerer. Korona stopper ikke oss!

Be gjerne for oss!

Be gjerne om at praksis-arbeidet vårt skal fortsette å vokse! Be også om at vi skal finne en god balanse mellom det å gi videre, og å lade opp batteriene!

Bibelskole neste år?

Inntaket for neste skoleår er godt i gang! Sjekk ut de ulike linjene og søk om plass i dag.