Vi er i tilvenningsfasen samtidig som vi er i turistfasen. Det er virkelig noe nytt rundt hver sving på de smale venstrekjørte veiene her nede, og etter to uker med nye opplevelser hver dag har vi fortsatt ikke opplevd halvparten av hva som er i vente.

Hjemmelaget middag, hva er det?

Middag rutinen som vi strevde så hardt med å få inn før avreise har blitt kastet langt utav vinduet. Det er omtrent ingen som lager middag her nede, og det er langt i fra forventet at vi skal gjøre det. Språklæreren vår, Agus, syns nesten det var komisk at vi lagte middag selv, hjemme i Norge.

Her kjøper vi all mat på noe som heter en Warung. En Warung er en liten familie eid ”restaurant” som er overalt, langs alle veier og på alle marked over absolutt hele Bali. Vi holder fortsatt på å vender oss til hva vi liker, og hva som er for sterkt for oss. Til nå har det gått mye i nasi- eller miegoreng (frityrstekt ris eller nudler).

Vi er ofte innom flere Warunger til dagen og dette ser vi på som er en fin mulighet til å utfordre og forbedre språket. Alle menneskene vi møter er utrolig imøtekommende og snakker gladelig lenge med oss. Selv om vi forstår veldig lite av hverandre er det utrolig herlig å snakke med mennesker som er så smilende og gjestfri.

Vårt nye meninghetsliv

Under oppholdet vårt på Bali skal vi gå i menigheten Hillsong Bali, som faktisk er den første Hillsong menigheten i hele Asia! Vi har vert i kirka 2 ganger siden vi kom og kjenner allerede på hjemmefølelsen. Hillsong Bali minner veldig om hjemme, men med en Indonesisk vri. Menneskene i Hillsong er utrolig imøtekommende og sykt gira på nye medlemmer, som gjør det så fantastisk gøy å gå i kirka.

Gira på å se en liten recap av den siste uka? Here you go!

Interessert i flere og oftere updates? Følg oss på Instagram.

Bali Teamet

HildeMarenMagniKristian og Simon