Internatet ble startet i 2009 av vår mentor Lysom og hennes ektemann og pastor Sithoun. Siden har det utvidet seg, og da vi ankom i November var det ca. 40 studenter. Innen mars vil det komme ytterlige 20 til, og det vil da bo rundt 60 studenter på dorm. Til sammen med dem som bor her nå har nesten 400 studenter bodd og tatt del i fellesskapet på dorm.

Internatet er til for å sikre at unge voksne som kommer til Phnom Penh har en trygg plass å bo. Phnom Penh er en stor by med mange folk. Det kan være stort og skummelt for unge studenter å komme til byen fra landsbygda, siden de ikke er vant til slike store byer. Dorm er en plass hvor de kan føle seg beskyttet og trygge.

Styrer skuta

Sammen med staben på 7 stykker styrer Lysom og Sithoun skuta. Det blir handlet inn grønnsaker og kjøtt fra det lokale markedet flere ganger i uken til felles frokost, lunsj og middag. Studentene hjelper også godt til på dorm. De er blant annet ansvarlig for matlaging, oppvask, rydding og vasking av fellesområder. Dette er en unik side av dorm. Flere andre internat som finnes rundt i Phnom Penh har ikke slike ordninger, og studentene er mer overlatt til seg selv. Det skaper ett godt fellesskap å spise måltider sammen. Vi har i alle fall lært at de elsker å spise i hverandres nærvær!

Bosatt midt i misjonsmarka

Dorm byr ikke bare på gode samtaler rundt matbordet. Det er også et godt kristent sted å være. Hver tirsdag og torsdag er det andakt på kvelden. På tirsdager deler de seg i grupper og snakker om bibeltekster eller andre viktige temaer, som sammenlikning, og hva Bibelen sier om dette. Torsdagen handler det om fellesskap og deling. Det er lovsang, bønn, lesing fra Bibelen og vitnesbyrd fra studentene. Søndag = kirkedag, også i Kambodsja! Da fylles kirka på internatet med gamle og nye studenter. Det er gøy å se hvor mange av de gamle studentene som bor i byen som kommer til kirka søndag etter søndag.

Vi bor praktisk talt i misjonsmarka. Etter nyttår, har det hver uke kommet nye studenter til dorm. Noen er kristne, mange ikke. Bare å være her og se hvordan staben og andre studenter jobber for å vise Jesu kjærlighet til de nye – uten å prakke troen på dem – er inspirerende. Vi tror og håper at vi også gjør en forskjell her. Her ser vi tydelig en levende Gud!

Det er kommet mange nye studenter til dorm den siste tiden. Dere må gjerne være med å be for at de skal få en bra start og at Gud må berøre hjertene deres!

Her får dere ett lite innblikk i vår hverdag med studentene!

Comments

Det er så kjekt å følge ungdommene fra GUS i Kambodsja. Takk for alle flotte publiseringer. Vi får innblikk i ulikheter i verden på en nøktern måte – og ser at de som reiser fra Norge kan gjøre en forskjell for de de møter. Det er godt å vite at våre ungdommer lever i trygge omgivelser så langt fra hjem og familie. Gud velsigne arbeidet som drives av GUS.