Etter bare en kort stund i Paraguay fikk vi besøk av et tidligere, norsk misjonær-par som heter Gunvor og Ingvald Skretting. De har viet store deler av livet sitt blant indianerstammer her nede, og har sammen med barna sine gjort en helt fantastisk og beundringsverdig jobb.

Da de besøkte oss, inviterte de oss med for å besøke den ene stammen de har tilknytning til. Vi kunne vi ikke annet enn å juble. De var en utrolig stor glede å bli invitert.

Etter hvert begynte vi å tenke mye på personene vi snart skulle møte. Hvordan ser en indianer ut? Hva har egentlig disse menneskene opplevd? Dagen kom, og etter ca. fire timers kjøring, la vi oss inn på ett hotell for natten. Tidlig dagen etterpå kjørte ca en time til på dårlige sandveier for å komme til achekolonien Kuetuvy.

Jeg får en varm følelse når jeg tenker tilbake på dagen vi fikk tilbringe med de ca 100 familiene. De lever helt annerledes liv enn vi noen gang kan forestille oss. De har opplevd grusomme ting, men allikevel møtte de oss med en inderlig kjærlighet og glede som ikke kan beskrives. Det var mye de ønsket å vise oss. For eksempel plantasjen deres, den var de veldig stolt av. Vi gikk rundt og kikket med fem unger i hver hånd, en på hver finger.

Etter omvisningen fikk vi være med å sette opp en trampoline til barna. Dette var første gang de hadde sett og hoppet på en trampoline, og det var hysterisk morsomt å være vitne til deres første hopp. Etter fire timer, var køen fortsatt like lang. I videoen som kommer ut på youtube senere, vil dere få se videoklipp fra turen vår til achekolonien. Midlertidig kan dere kose dere med noen bilder fra den fantastiske og minnerike turen vår.

Andre bilder ligger ute på Instagrammen vår: gus_paraguay. Sjekk dem ut!