Da jeg fortalte klassen at jeg skulle bytte linje rettet jeg meg til rektor Ørjan og sa: «Du blir ikke kvitt meg så lett. Jeg skal gå Global disippel til neste år (igjen)!»

Derfor byttet jeg linje

I en hverdag hvor alle blir kjent med alle, kan man bli litt sliten av all moroa. Min tilflukt ble da Bibelen – noe som ikke hadde
skjedd før. Tidligere pleide «tilflukten» å være serier, bøker eller strikking. Jo mer jeg leste i den levende Boka, jo mer trukket ble jeg til den. Etter én uke ble valget tatt om å bytte til linjen Bare bibel.

Hvorfor enda ett år på Bibelskole?

Fra og med første undervisningstimen på Global Disippel, var jeg hekta. En undervisning som ikke bare er relevant innen misjon, men relevant for alle sin hverdag i et samfunn som blir mer og mer globalisert! Kommunikasjon er nøkkelen, og den nøkkelen får vi på Gå Ut Senteret. Valget om å bytte linje var tung, for undervisningen, lærerne og fellesskapet i klassen er mer verdt enn gull. Men heldigvis var mitt nye klasserom i nabobygget, og fellesskap ble det ikke mangel på. Og uansett skulle det bli enda et år til på GUS, og det er et løfte både Gud og jeg akter å holde.

Kjedelig med bibelundervisning?

Selv om jeg etter dette skoleåret har fått undervisning i hele Bibelen, vet jeg bibelundervisningen til neste år ikke blir kjedelig. Bibelundervisningen på Global Disippel er ikke helt lik den jeg får i år. På Global Disippel er det mer temabasert bibelundervisning, mens vi i år går gjennom
Bibelen bok for bok. Jeg er dermed 100% sikker på at det ikke blir kjedelig. Jeg vil heller påstå at det vil bli enda mer spennende med mitt år på Bare bibel som utgangspunkt for mine bibelkunnskaper.

NB! Man trenger ikke noe bibelkunnskap for å starte på GUS og henge med på undervisningen, hverken på Global Disippel, Faith in Action eller Bare bibel. Det er undervisning som er givende uansett utgangspunkt.

4 gode grunner til hvorfor GUS?

Det er flere grunner til at jeg velger å ha mitt andre Bibelskoleår på GUS:
1) Linjene og undervisningen: Det er fantastisk god undervisning av topp klasse! Og det leder meg videre til…
2) Lærerne: Det er ikke bare det at lærerne er flinke og gode i det de gjør, men jeg husker jeg tenkte allerede første skoledag: «Lærerne er så ekte». De er ekte, viser deg
hele seg og du føler bare at du blir dratt inn i et unikt fellesskap – i en familie. For det er det vi alle skal være: en stor, kristen familie. Og de har ikke bare kunnskap om livet og verden vi lever i; de har kjennskap. De kjenner til
glede, sorg og fellesskap i Kristus, og det er kjennskapen som er utgangspunkt i kunnskapen de formidler, og som skiller de fra å bare være gode lærere, til at de er dyktige lærere. Det gjør undervisningen ekte.
3) Fellesskapet: GUS er en mindre bibelskole som gir et unikt fellesskap hvor alle blir sett, hørt og forstått. I tillegg tilrettelegger lærerne for at det er god kommunikasjon og
trivsel i teamene og kollektivene. Ett år som fungerer som en perfekt overgang til studentlivet.
4) Salem menighet og praksis: Skolen er knyttet
opp mot Salem menighet som tilhører Normisjon. På den første student-gudstjenesten i Salem følte jeg meg hjemme. Hjemme på GUS og hjemme i kirka.

På Gå Ut Senteret er det kort vei mellom det vi lærer i
klasserommet, og det å utøve det i praksis. Jeg gleder meg til neste år hvor praksis vil være en enda større del av livet mitt.

Når du ser meg: si HEI!

Da jeg startet på GUS kjente jeg ingen så veldig godt. Jeg visste hvem noen var, men kjente ingen personlig. Det var rart å flytte inn med noen man ikke har møtt før, men etter noen dager så føltes det som gamle venner. Til neste år kjenner jeg noen få som skal begynne, men jeg gleder meg masse til å bli kjent med nye. Så når du (dersom du er av de heldige som skal begynne på GUS) ser meg, si: «HEI!»

Håper på å se nettopp deg til høsten!

Bibelskole neste år?

Vi har fortsatt noen ledige plasser! Sjekk ut de ulike linjene og søk om plass i dag.