Vi er inne i den siste måneden av utenlandsoppholdet, og for en reise det har vært! Siden sist har vi forlatt Senegal og igjen kommet til et helt nytt land og kultur. Livet på GUS blir bare mer og mer herlig.

Livet i Kambodsja

Nå har vi vært i Kambodsja i en måned og har tre uker igjen av utenlandsoppholdet. Tiden går vanvittig fort når man har det gøy! Her i Kambodsja bor vi i hovedstaden Phnom Penh ikke så langt i fra hvor Kambodsja-teamet bor. Det var veldig gøy å få treffe dem igjen! Vi har fått se deres betydningsfulle hverdag på Dorm (studentinternat) og på forskjellige skoler rundt om i byen hvor de jobber.

Høydepunktet i oppholdet var da vi var på evangeliseringsaksjonen. Det var fire intensive dager hvor vi sto opp klokken fem, spiste ris til frokost, lunsj og middag. Til tross for mye trøtthet og sykdom blant mange nordmenn som var med, var slitet definitivt verdt det! Vi fikk gå rundt i landsbyer og besøke mennesker og fortelle dem og Jesus. Det var overraskende hvor åpne folk var for å komme til tro på han! Vi var også med på møter hvor vi fikk se mange hundre mennesker, hver eneste dag, hvor folk tok steget og sa ja til å tro på Jesus. I tillegg fikk vi være med å be for mange mennesker som ble helt friske! Det ble mange overveldende, trosstyrkende og sterke opplevelser som vi kommer til å ha med oss videre i livet.

Etter aksjonen dro vi sammen med Kambodsja-teamet på til byen Siem Reap, hvor vi slappet av og hadde noen dager ferie. Vi dro blant annet for å se det majestetiske tempelet Angkor Wat! For en opplevelse.

Vår gode venn Kristian fra Team Kambodsja foran majestetiske Angkor Wat en tidlig morgen ved soloppgang.

Nå har vi fortalt litt om hva vi har gjort nå i det siste, men les videre for å høre våre 10 grunner til at vi digger hverdagen på Team Story & Media på Gå Ut Senteret. Om du som leser dette og vurderer å søke er det absolutt relevant uansett hvilket land du ønsker å reise til!

1. Vi får formidle nyheter fra spennende misjonsarbeid

Arbeidet vårt i utlandet er å formidle hva som foregår i misjonsarbeidet i land hvor Normisjon driver forskjellige prosjekter. Dette er et svært betydningsfullt arbeid for misjonsarbeidet. Vi får bidra til at norske givere og eventuelle givere får se hva bidragene deres går til og det gir en mulighet til å fortelle nordmenn at arbeidet faktisk forandrer liv.

2. Vi får et innblikk i hvordan misjonærlivet i ulike land ser ut

Nå har vi vært i tre svært forskjellige land og det som er interessant med det er å se hvor stor forskjell det er på misjonsarbeidet selv om alle naturligvis har det samme målet. I Aserbajdsjan gjør myndighetene det vanskelig å drive slik virksomhet. Det er et krevende arbeid men det var spennende å se hvordan det gjøres i et slikt land. I Senegal står islam sterkt i tillegg til at Normisjons arbeid er nytt i landet. Vi har fått møte folk som har risikert livet for å følge Jesus og fått lære om konsekvensene dersom man velger å tro på noe annet enn islam i Senegal. I Kambodsja er situasjonen en helt annen. Her er det enorm kirkevekst og folk tar i mot Jesus som bare det. Det var fascinerende å se hvor åpne folk var for evangeliet.

Vi har altså fått lære om hva som påvirker misjon i et land og hvor forskjellig misjon kan se ut rundt om i verden, det har vært veldig spennende å få se tre helt forskjellige misjonsarbeid på nært hold.

3. Vi får oppleve og utforske forskjellige kulturer

Som nevnt er landene vi har vært i svært forskjellige. Selv om vi ikke er i hvert land lenge nok til å gjøre et dypdykk inn i kulturen har vi fått oppdage interessante likheter og ikke minst forskjeller mellom landene.

4. Vi får utvikle våre kreative ferdigheter

Øvelse gjør mester! Med mange timer bak kameraet og bak tastaturet får vi utvikle våre evner innen foto og tekst. Uansett hvilket nivå man ligger på når man starter reisen, vil man utvikle seg mye og ha mange flotte bilder å vise frem. 😉

5. Man trenger ikke være proff fotograf eller skribent

Arbeidsoppgavene vi har hatt krever ikke at man er verdensmester i å ta bilder eller å skrive tekster. Så lenge man kan grunnleggende ferdigheter innen foto og klarer å skrive en tekst er jobben svært overkommelig. Det er som nevnt ingen tvil om at man utvikler seg i løpet av året!

6. Vi får høre sterke vitnesbyrd og historier fra mennesker man møter

Noe av det aller beste med jobben vår har kanskje vært nettopp dette. Fra et norsk perspektiv hvor vi begge har vokst opp i en kristen familie er det spesielt og trosstyrkende å høre historier om hvordan folk har kommet til tro på Jesus. Et eksempel er en historie om en kvinne som vokste opp i Sovjet-unionen og tok i mot Jesus i en tid hvor myndighetene motarbeidet kristendommen. I Senegal fikk vi høre om en mann som har levd som den eneste kristne i sitt folkeslag og i sin familie i over 35 år, men var helt sikker på at han skulle følge Jesus hele sitt liv, uansett hva alle rundt han sa. Å få se situasjonen til kristne utenfor Norge har gitt et utvidet blikk på Gud, verden og mennesker for å ikke nevne hvor mye det har betydd for troen vår.

7. Vi får oppdage mer av hvem Gud er og hans kjærlighet for alle folkeslag

Gjennom møter med mennesker og gjennom å delta på møter i ulike settinger har vi lært mye om hvordan Gud er til stede blant alle land og folkeslag. Vi har fått være med på det Gud gjør gjennom forskjellige misjonsarbeid og fått se hvor mye han elsker hvert eneste folkeslag. Gud er uendelig stor!

8. Vi får nye venner fra rundt i hele verden

Selv om vi ikke er veldig lenge i hvert land har vi fått muligheten til å få nye bekjentskap med både nordmenn og lokale i de landene vi har vært. Å bli kjent med misjonærer og folk fra andre land og har gitt oss muligheten til å bli enda bedre kjent med kulturen i landet og situasjonen til menneskene der.

9. Vi får erfaring innen media som kan være nyttig i fremtiden

Under utenlandsoppholdet jobber vi for Normisjon og deres informasjonsarbeid. Å ha erfaring fra skriving av artikler, intervju og foto som kommer på nettet og blir trykket kan muligens være nyttig på arbeidsmarkedet i fremtiden.

10. Liker du å reise? Story & Media er for deg!

Vi har brukt utallige timer på reise. Fly, buss, tog, taxi, tuk-tuk, sykkel- You name it – we’ve done it all! Hvis du har lyst til å bruke et år på å reise og oppleve verden, så er Story & Media på Gå Ut Senteret noe for deg! Du får lære utrolig mye om verden og forskjellige kulturer og prøve mange nye ting. Vi har blant annet prøvd veldig mye rar mat og drikke. Gled deg!