Etiopia følger den ortodokse kalenderen og feiret derfor jul 7. januar. Dagene før den etiopiske julen bestod av gater fulle av blant annet geiter til salgs, folk som bar på høner og gress på gulvet i butikker og restauranter som dekorasjon.
Nå rundt jul har vi fått prøve oss på flere ulike typer wat, altså ulike gryter som spises med injera, da julehøytiden peker mot storfest. Vår etiopiske mamma, Bslenta, lagde kyllinggryte, to typer tibs (kjøttgryter), linsegryter, ertegryte, shiro og brød med mer! Hønen ble slaktet hjemme, tradisjonen tro, av vår etiopiske bror, Daniel. Mye av maten i Etiopia er uten kjøtt til hverdags, så når det er kjøtt, da vet man at det er fest!
Det blir heller ikke etiopisk feiring uten det tradisjonelle kaffeseremonien! Lukten av brente kaffebønner og selve kaffeen med minst et par te-skjeer sukker er blitt en godt likt tradisjon blant oss. Vi takker sjelden nei til en runde kaffe eller tre!
Vi avsluttet dagen med norskt besøk og enda en runde injera og sa oss svært fornøyde med dagen.
Vi i Team Etiopia ønsker dere alle et velsignet godt nytt år!