Mitt navn er Sveinung, og jeg går for tiden på bibelskole i Trondheim. Som dette innlegget vil gi inntrykk av, er jeg utrolig fornøyd med året mitt så langt. Jeg er altså så fornøyd at jeg kan anbefale dette på det sterkeste. Jeg har bedt et par medstudenter om skrive litt, så dette innlegget prøver å reflektere en felles mening fra årets kull. 🙂

Jeg har gjort det veldig enkelt for deg, og rett og slett listet opp 10 gode grunner til å søke på Gå Ut Senteret til neste år.

1. Misjon

«Gå ut og gjør alle folkeslag til disipler». Det å misjonere er utrolig kult, og det å få muligheten til å teste dette ut og å få erfaring fra det å arbeide i utlandet er en helt unik mulighet. På Gå Ut Senteret har vi tilbud om utenlandsopphold på 20 uker. Vi er satt sammen i team på 2-6 personer, som sammen skal arbeide i åtte ulike land med et vidt spekter av ulikt arbeid. Fellesnevneren er at det gjennomføres i samarbeid med den lokale kirken, og at vi har en kontaktperson i landet vi oppholder oss i.

2. Bibelen

På Gå Ut Senteret vil du få mulighet til å bli bedre kjent med Guds ord, Bibelen! Bibelstudie vil bli en del av din daglige rutine, både alene og med andre og i grundig undervisning av vår egen bibelnerd! Hver uke har vi spørrerunde fra leseplanen, og det er utrolig fint å kunne spørre dumme spørsmål og få en gjennomgående forklaring.

3. Menighetsliv

På Gå Ut Senteret er vi spesielt invitert til Salem menighet i Trondheim sentrum. Her er vi sammen med 400 andre studenter på lørdagsmøtet, og blir kjent med mye folk utenfor bibelskolen. Alle studentene på skolen får tilbud om å bidra med forskjellige tjenester i menigheten. Eksempel på dette er forbeder, lovsangsleder, søndagsskoleleder eller møteleder. Dette er utrolig givende, og tjeneste i Salem er noe vi hver uke gleder oss veldig til.

4. Byen

Trondheim by er altså så nydelig. En kan dra over alt på bare sykkel, og alt er veldig nært. Bare det å utforske byen har vært en stor glede for meg i høst. Sensommeren og høsten har vært veldig fin, og jeg er overbevist om å studere i Trondheim neste år. Kristne tilbud utenfor skolen er og veldig nært, og spesielt KRIK-treninger er utrolig kjekt. Der er det tilbud om flere ulike idretter, og sosialkvelder.

5. Sosialt

Det sosiale tilbudet på skolen er utrolig bra. Stemningen innad i kullet er veldig bra, og det er kultur for å ta vare på hverandre. Det å bli kjent med medstudentene gikk veldig fort, takket være sosialkvelder, hytteturer, og mye konkurranse. Her må jeg nevne ettåringene, som har vært fantastiske på det å arrangere ulike aktiviteter.

6. Lærdom om livet

Selv om undervisningen hovedsakelig går ut på bibelundervisning, har vi og masse undervisning om andre temaer. Eksempler er konflikthåndtering, kulturforskjeller, personlighetstrekk og masse annet spennende. I en sånn type undervisning føler en at en blir litt mer rustet for livet generelt. På Gå Ut Senteret har vi og jevnlig gjesteforelesere innom for å fortelle om egne erfaringer. Dette bidrar til å gjøre hverdagen veldig spennende og variert.

7. Utfordrer deg

Personlig er dette den viktigste grunnen til å søke Gå Ut Senteret. På skolen er dette nemlig noe av hovedfokuset. Tjeneste i menighet, arbeid ved asylmottak, språk-kafé, KIA (Kristent interkulturelt arbeid) er eksempler på dette. Kort sagt har jeg følt at jeg ikke har blitt presset til noe, men at jeg har fått alle muligheter til å utfordre og utfolde meg selv.

8. Se verden

En klar motivasjon når jeg søkte på bibelskole, var å få oppleve noe utenom det vanlige. På skolen har vi ulike linjetilbud som er veldig lurt å sette seg inn i, med ulike reiseopphold. Vi ser frem mot utreise med trygghet, og føler at vi forberedes godt til å ha en trygg tilværelse utenlands.

9. Venner

Relasjoner er veldig viktig på Gå Ut Senteret og skolen har et stort fokus på at alle skal ha det bra og bli inkludert. Gå Ut Senteret gir deg muligheten til å utvide vennekretsen din med andre mennesker som har samme intensjon som deg selv! Du vil få muligheten til å bygge vennskap basert på tro både i kollektivet, i menigheten og ellers i byen. Ved utreise får du også mulighet til å knytte relasjoner til mennesker fra andre verdensdeler og kulturer.

10. Bli kjent med Jesus

Sist, men absolutt ikke minst får du også mulighet til å bli bedre kjent med Jesus både teoretisk og åndelig. Hver morgen har vi 30 minutt med stilletid. Her sitter alene og leser i bibelen, høre på lovsang eller bare lytte til Gud. Denne tiden er ofte dagens høydepunkt.Vi får også et bredt teoretisk grunnlag for troa vår med hjelp av variert undervisning. Alt i alt er veldig mye lagt til rette for at akkurat du blir tatt vare på, og lærer Jesus bedre å kjenne.

Søk Gå Ut Senteret til neste år hvis du er gira på et år fylt med utfordringer, misjon og Jesus. Og alt dette får du gjøre med veldig, veldig gode venner <3

Klar for å søke?

Sjekk ut linjetilbudene og send søknad