Disse tre første ukene har vi for det meste brukt på språkskolen for å lære oss amharisk. Noe som har vist seg å være mye vanskeligere enn det vi kanskje hadde håpet på. Heldigvis for oss hadde vi gode, tålmodige og morsomme lærere som aldri ga oss opp, uansett hvor håpløse og tullete vi kunne være. Til tross for mye tulling og oppgitthet klarte hele gjengen å bestå eksamen i amharisk. 

I vår egen lille hage, ble det allerede første uken arrangert bryllup. Hagen ble fylt opp av jublende og dansende etiopiere som feiret denne store dagen. For oss var det å oppleve hvordan de arrangerer bryllup her, for dette er nemlig en viktig del av kulturen og de har lange tradisjoner som at brudefølget skal tute hele veien fra kirka til der festen skal være. Brudeparet kan ikke forlate bilen før gjestene har startet å synge, og ellers store deler av dagen ble fylt med sang, dans og selvfølgelig injera. 

Injera blir spist så og si hver dag, hender det til og med blir flere ganger til dagen. Heldigvis liker flesteparten av teamet det svært godt, mens noen andre trenger litt lengre tid på å venne seg til injeraen. Vi er så heldige at hun vi bor hos, Beslinta lager den aller beste injeraen og for dem som ikke liker så sterk mat som de liker her, lager hun det litt mildere til. 

Å møte menneskene her, er som å møte venner du ikke viste du hadde. I kirken ble vi møtt med den varmeste velkomsten og takknemligheten for at vi endelig var kommet. Det var rene luksusen å komme inn i en menighet som virkelig brenner for Guds ord og med mennesker som virkelig gjorde at vi følte oss hjemme med en gang.

Nå er tiden endelig kommet for at vi skal begynne å jobbe med de fantastiske ungene i Mysisters. Dette har vi ventet på og gledet oss til lenge. Vi sitter her fylt med forventning, glede og takknemlighet for tiden vi skal få sammen med barna og arbeiderne i barnehagene de kommende månedene. 

Følg oss gjerne på Instagram: @teametiopa

Comments

Så fantastisk flott å få lese det dere får oppleve.
Masse lykke til videre 💞💞

Så kjekt å lese 🌸. Eg er sikker på at dette blir ei lærerik, minnerik og flott reise. Ønske deg masse lukke til Lena 💞, og sjølvsagt til resten av gruppa òg 🌸

Etiopia er eit spennande land. Gler meg til å lesa meir frå turen dåkas 😊maten er god, men injeraen blei eg aldri heilt glad i😉lykke til videre