Da vi kom til Guayaquil dro vi rett til voluntørhuset til Misjonsalliansen. Der ble tatt godt imot av ledere og fem fine ungdommer. Det var veldig hyggelig å møte norske ungdommer igjen. Vi bodde i voluntørhuset i en natt. Deretter fikk vi storfint besøk fra ettåringene Rebekka og Amalie fra GUS. Etter et gudfeldig møte med noen amerikanere i Cuenca, ble vi kjent med et amerikansk ektepar som åpnet hjemmet sitt til oss. De neste dagene bodde vi hos dem. 

Vi var fortsatt i god kontakt med Misjonsalliansen. Vi fikk besøke kontoret deres og fikk innføring i hva Misjonsalliansen gjør i Guayaquil. Vi fikk bli med ut i byen og besøke flere av prosjektene de støtter. Det var utrolig spennende å være med på. Vi fikk også være med på Idrett krysser grenser, et samarbeidsprosjekt mellom KRIK og Misjonsalliansen. Det var fotball og basketball som var på agendaen. Et utrolig bra tilbud som tiltrekker seg mange barn og unge fra byen. I tillegg gir det dem et fristed fra utfordringer de måtte møte i hjemmet eller på gata. Vi er veldig takknemlige for å ha fått muligheten til å bli med på det Misjonsalliansen gjør. Vi har lært masse og hatt det utrolig gøy sammen!

Bildene over viser noe av barnearbeidet Misjonsalliansen har i sonen. Her har de et sted å leke og le.

I Guayaquil har man et begrep for områdene som er fattige og farlige, de kalles «la zona», på norsk «sonen». I denne «sonen» var det planlagt at vi skulle bo den siste måneden av oppholdet vårt her i Ecuador. Dessverre har kriminaliteten i Guayaquil forverret seg de siste månedene. Etter mye planlegging og sikkerhetsvurdering fra ledelsen på GUS kom de frem til at det beste var å minimere tiden vår boende i sonen. Derfor har vi bytta på å bo hos det amerikanske ekteparet og i en leilighet i sonen. Det er svært store kontraster. Hos amerikanerne var det tre sett med sikkerhetsvakter, porter, alarmer og store villaer. I sonen kunne vi ikke bevege oss utenfor leiligheten uten avtale og følge av lokale. Det har vært spennende og utfordrerne å oppleve disse forskjellene. 

I tillegg til å ha fulgt Misjonsalliansen på prosjekter, har vi vært med på planlegging av feriebibelskole for barn i kirka Arca de Noé, Noas ark Menighet. Denne kirka ligger 100 meter fra leiligheten vår i sonen. I uke 11 gjennomførte vi denne feriebibelskolen med over 100 barn. Det var en utrolig opplevelse for oss. Ungdommene vi var ledere sammen med tok oss veldig godt imot. Dagene besto av morgensamlinger med sang og dans, etterfulgt av gruppesamlinger med andakt og lek. Teamet vårt har bidratt med andakt på spansk, skuespill, dans og mer. 

Det har vært utrolig fint å bli kjent med Arca de Noé. En levende kirke med mange ungdommer og barn som er ivrige ette rå lære mer om Gud.

Kirkelokalene til Arca de Noé.

Den aller siste uka i Ecuador drar vi til Curia. Et lite sted på kysten, like ved byen Montañita. Der vil også oppgaven vår være å jobbe som ledere på en feriebibelskole. Vi har mye i vente de siste dagene i dette vakre landet. Vi nyter hver dag vi har her, samtidig som vi gleder oss masse til å komme hjem til Norge. 

Bønneemner:

– Kriminalitet i Guayaquil 

– Helsa til teamet

– Energi til den siste uka i Ecuador

– Trygghet og beskyttelse

– God avslutning og trygg reise hjem til Norge