Evangeliseringsturen er et samarbeid mellom vår kirke her i Kambodsja, Light of Life Church, og IMI-kirken i Stavanger. I år reiste hele 70 nordmenn hit til Kambodsja for å være med å spre evangeliet til noen av de som trenger det mest. Vi reiste til fire ulike områder i provinsen Oddar Meanchey, og fikk mange flotte møter med menneskene vi traff der.

Vi er utrolig takknemlige for å ha mulighet til å være med på en tur som dette, og for at Gud kan bruke oss til å føre flere mennesker til Ham.


Husbesøk

Hver morgen startet vi med å dra på husbesøk i ulike landsbyer. Vi var blitt delt inn i mange smågrupper, der det var noen norske, oversetter(e) og noen lokale kristne fra de ulike områdene vi besøkte. Smågruppene ble fordelt rundt om i de ulike landsbygdene i nærområdet. Vi merket fort at de fleste vi møtte var veldig åpne og imøtekommende. Det kom som et sjokk for oss at de var så villige til å høre om Jesus, siden dette er noe vi ikke er vant til i Norge.

Det var de lokale kristne i gruppene som hadde mest ansvar for å dele evangeliet til de vi møtte, og å invitere dem til konserten som skulle være senere på dagen. Det var en del ting vi ikke forsto, og ting som forsvant litt i oversettelsene, men det var likevel ting vi kunne bidra med. Vi kunne dele evangeliet eller vitnesbyrd, leke med barna som var der, og være med å be for de syke. Det var mange som tok imot Jesus, ba frelsesbønnen og klippet av spirituelle bånd som knyttet dem til onde ånder. Helt utrolig å være med på!


Konsert

På ettermiddagene var det tid for konsert! Høy musikk ble spilt fra høyttalerne for å fortelle folk at «det er her det skjer!». Det strømmet til fra alle kanter med mennesker i alle generasjoner, både de vi tidligere hadde besøkt, men også andre som var nysgjerrige på hva som kom til å skje.

Det meste av innholdet på konserten foregikk på khmer. Det gjorde dessverre at vi ikke fikk med oss så mye av det som ble sagt – men, det viktigste er at det hadde betydning for de lokale som kom for å se på! Konserten bestod av taler, vitnesbyrd fra lokale og en del underholdning. Det var både sang, dans, basar og Jesus Drama – et dramastykke vi fikk være med på som viste hvordan Gud kan sette folk fri fra alle problemer og avhengigheter. Det var også eget opplegg for barna under konserten, der vi lekte, danset og sang med ungene mens foreldrene deres var på konsert. Det var fint å vite at vi kunne bidra med noe selv om vi ikke forsto så mye av det som ble sagt på scenen.

Mot slutten av konserten fikk alle som var kommet tilbudet om å ta imot Jesus. Det var fantastisk å se hvor mange som tok valget om si JA til Jesus for aller første gang! Framme ved scenen fikk de be frelsesbønnen sammen. Så ble alle plassert i kirkegrupper, der folk fra samme landsby får mulighet til å styrke det kristne fellesskapet. Etter at kirkegruppene ble formet var det tid for å be for syke. Vi gikk rundt i grupper og ba for alle som ønsket, som hadde smerter og trengte helbredelse. Nå fikk vi endelig se de store tingene Gud kan gjøre!


En dag snudd på hodet

Dag to startet som vanlig med husbesøk rundt om i de nærliggende landsbyene. Da vi kom tilbake fra husbesøkene, tok dagen en uventet vending. Den høyeste munken i landet hadde plutselig dødd, og regjeringen innførte landesorg. Det betydde altså ingen høy musikk eller feiring i landet, og for oss – ingen konsert! Planene ble lagt om, og konserten ble flyttet til tidlig neste morgen. Mens noen ble sendt på husbesøk i neste område, ble vi sendt tilbake på konsert – vi skulle ha Jesus Drama! Vi fikk altså med oss to konserter på en dag, noe som var slitsomt, men også veldig givende.

Plutselig hadde vi litt mer fritid enn vi hadde tenkt! Vi brukte dagen på å se på fossefall (som ikke fantes fordi det er tørketid) og å spise is! På kvelden samlet vi oss som vanlig for å spise middag sammen, lovsynge og dele vitnesbyrd.


Vitnesbyrd

Gjennom hele turen var det 532 mennesker som tok imot Jesus! Halleluja!

Rundt lunsjtider på dag to var noen av oss med å be for en eldre kvinne som hadde slitt med smerter i beina, korsryggen, hodet og øynene. Mens vi ba for henne fortalte hun at smerten som var i korsryggen, nå bevegde seg oppover ryggen. At smertene beveger seg rundt i kroppen kan være et tegn på onde ånder, så vi begynte å be imot de onde ånder som hun muligens kunne hatt.

Vi ba både på norsk og engelsk, og kommanderte at åndene skulle forlate henne. Flere som ba på engelsk ba høyt, og sa «get out» for å få åndene til å forsvinne. Plutselig svarte kvinnen på khmer, «hvorfor kommanderer dere/du meg ut? Jeg har vært her så lenge». Dette var en kvinne som ikke kunne noe engelsk, men den onde ånden i henne hadde likevel forstått hva vi sa.

Vi fortsatte å be, og smertene hun hadde i ryggen ble borte. Så begynte smerten i hodet å bevege seg rundt. På et tidspunkt hadde hun kun vondt på venstre side av ansiktet/hodet og i øyene. Til slutt var det kun i øynene. Vi ba om og om igjen, rundt åtte eller flere, helt til hun kun hadde litt vondt i øynene.

Når det var tid for å be etter konserten på dag tre, kom det en dame haltende bort til en stol, med en krykke under armen for å hjelpe henne å gå. Hun hadde smerter i høyre hofte og bein, samt dårlig syn. Hun hadde også veldig dårlig hørsel, du måtte rope henne inn i øret for at hun skulle høre noe som helst.

Før vi begynte å be fikk vi klippe av et spirituelt bånd hun hadde festet rundt livet. Vi ba for henne flere ganger, og til slutt var smertene i hofta og beinet helt borte. Hun gikk enkelt rundt uten krykken sin, og smilte fra øre til øre. Hun ble også mye bedre i øynene sine, og kunne se farger, noe hun ikke hadde kunnet før. Hun som før måtte ropes inn i øret for å kunne høre noe som helst, kunne nå ha en vanlig samtale med en person som sto en til to meter unna henne. Selv om hørselen hennes ikke ble helt helbredet, var dette virkelig en utrolig forbedring.

https://web.facebook.com/reel/1331576754136049