Arbeidsdagene

Da har vi snart vært i Kambodsja en hel måned! Den første uka gikk litt sent, men resten har flydd forbi. Vi begynner å komme inn i rutiner, samtidig som vi lærer noe nytt hver dag.  Det hverdagene består av nå er engelskundervisning på dorm og arbeid i barnehagen.  Engelskundervisningen har vi 3 kvelder i uka og vi underviser 2 forskjellige nivå. Dette er noe nytt for oss alle, men vi lærer sammen med elevene.

Vi tilbringer 4 dager i barnehagen sammen med barn som lever på grensa til slummen. Dette er veldig givende arbeid og noe vi har gledet oss til å gjøre. Hver dag går vi inn i den fargerike gangen og hører sang fra barna. De synger litt på khmer, men også litt engelsk. «Jesus say I love you! Jesus say I love you!» Når vi går forbi døråpningen blir sangen 5 hakk høyere og noen skriker litt for å vise oss hvor flinke de er. Vi vinker og får mange søte smil tilbake. Når sangen er ferdig skal alle gå til sin egen avdeling. Sunniva jobber i «nursery» hvor de er 2-4 år, Nils jobber i «K1» hvor de er 4-5 år og Maren og Kristoffer jobber i «K2» hvor de er 5-6 år.

Selv om det er en barnehage vi jobber i så har de undervisning. Vi hjelper til med både engelsk, khmer og matte. De har også mye fritid og leketid. Jo mindre de er, jo mindre trenger de å sitte stille i undervisningsopplegget.

Water festival

De siste 3 ukene har vært fullpakket med innhold. Vi skulle gjerne skrevet alt, men da ville dere nok gått lei veldig fort. Vi vil derimot skrive om noen av høydepunktene!
Den andre uka vi var her i Phnom Penh var det en stor buddhistisk festival som heter Water Festival i byen. Under denne festivalen kommer mange fra landsbygdene inn i byen for å se lange båter kjøre om kapp og raketter. Vi var så heldige å fikk være med studentene og mentor-familien vår under denne festivalen. På fredagen dro vi i tuktuk inn til sentrum og gikk rundt for å se der. Det var helt stappfullt med mennesker! Uansett hvor du så var det tette folkemengder. Vi fikk dermed ikke sett båt løpet, for det var alt for tett med mennesker rundt elva.

Sammen gikk vi rundt og så på alle menneskene. Motorsykler kom svingende innimellom folkemengden. Det luktet grill og annet stekt mat. Latter var å høre fra alle kanter. Stemningen i byen var fantastisk. Senere gikk vi å spiste med familien til Lysom, mentoren vår, og fikk utrolig utsikt til fyrverkeriene!
Etterpå ville vi være med studentene i byen litt til, så da gikk vi og fikk se nattmarked, en gate-teaterfoestilling og gå gjennom den syke trafikken! Vi var veldig glade at vi gikk med studentene, for ellers hadde det vært vanskelig å finne frem i folkemengden. I løpet av denne kvelden ble vi bedre kjent med studentene, byen og maten. En veldig vellykket kveld kan man si!

Her er en video av kvelden som en av studentene lagde.

Ut på tur, aldri sur

Vårt største eventyr hittil må være fjellturen vi var på for 2 uker siden! En av studenten spurte oss om vi ville være med og at det bare var 2 timer med buss herfra, så selvfølgelig svarte vi ja. Vi ble presset 21 stykker inni en minibuss og startet den utrolig humpete veien ut på landet. Stakkars Kristoffer som hoppet opp i taket ved noen av de værste hullene i veien. Etterhvert så skjønte vi at med 2 timer så mente han 4 timer!

Turen viste seg å være verdt alle timene i minibuss og vi fikk se mange templer, sykt fine utsikter og ble godt kjent med de vi var på tur med. Vi kunne ha skrevet mange sider om denne turen, men bilder sier mer enn 1000 ord, så her får dere se noen av bildene som ble tatt i løpet av turen:

 

Nå skal vi snart på Leadership training i provinsene og gleder oss til å oppleve mer! Andre ting vi har gjort de siste ukene er blandt annet vaffelspising med nordmenn, Angelos (som var et møte for ungdom der alt foregikk på khmer) og paintball! Følg oss på instagram om du vil få flere oppdateringer!

Vi vil forresten takke alle studentene som har vært med å tatt fine bilder, sånn at dette kan bli et interresant blogginnlegg!