06.20 søndag morgen våknet vi av et voldsomt dunk. Den lange flyturen var endelig over og vi hadde ankommet Etiopia! Visste du at det er vanskelig å sove på fly? Om vi ikke var like klar over det før reisen, fikk vi i hvert fall erfare det nå. Da var det enda godt at vi hadde et par timer til å slappe av, dusje og spise før dagen stod for tur.

Enorme kulturforskjeller

I Etiopia er det alltid mer plass enn man tror. Det er eksempelvis ikke noe problem å stappe inn fem personer til i en allerede full taxibuss. Når vi attpåtil føler det er kveld, men vi minnes på at det enda er formiddag, tror jeg vi kan si at det hele oppleves litt crazy.

Her føler vi oss hjemme

Gudstjenesten i International Evangelical Church (IEC) kan minne litt om dem vi er vant til i gode, kjære Norge, til tross for at majoriteten av kirkegjengerne er innfødte. Heldigvis for oss holdes gudstjenestene her på engelsk, så når lovsangen består av kjente utgivelser fra Hillsong kjennes det godt å kunne ta del i det. Vi møtte faktisk den utrolig hyggelige, nyinnsatte pastoren på vei til Blue Nest Hotel hvor vi for øyeblikket befinner oss.

Lunsj og andre eventyr

Da det ble tid for lunsj og vi ble tatt med til pizzarestauranten var det ikke med tanke på cøliakien til Karl Fredrik. Mens vi andre koste oss med tunfisk og grønn, etiopisk pepper (ekstremt sterk) på pizzaen, endte allergikeren opp med avokado- og chilisalat. (Selv om han verken liker avokado ei heller for sterk chili).

Gode og mette fant vi fort ut at gruppa behøvde å røre litt på seg, så vi (bortsett fra vår eminente reiseleder Sunniva) bega oss ut på eventyr. Det bar først til nærmeste minibank hvor et par av oss fikk tatt ut litt etiopiske birr før det var tomt. Videre til supermarkedet uten at vi ble påkjørt. Vi lever i beste velgående.

Dagens høydepunkt

Dagens klare høydepunkt var derimot Young Adults. Gjestfriheten er så enorm at vi ikke helt vet hvordan vi kan beskrive det på en tilnærmet ok måte. Det som her kanskje skiller seg ut spesielt fra Norge er lovsangsledelsen, kanskje mest i utførelse. Vi, Emilie, Mari og Ingjerd, ble invitert med og sang O store Gud på norsk, i tillegg til å nynne med på amharisk og kore på Oceans. Selve utførelsen skjer nesten rent a capella, med kun litt rytmisk piano og klapping for å holde takten. Selv om vi var slitne etter reisen og dagen for øvrig var dette utrolig givende!

Etiopia har tatt oss godt i mot og vi gleder oss til resten av uken. Addis, here we come!

Klem Mari og Emilie

 

PS: Vil du bo og arbeide i Etiopia i 4,5 måneder mens du går på bibelskole neste år? Søk om plass i dag!