Etter to måneder har vi blitt overveldet av inntrykk her i Trondheim. En strålende blanding av bibelundervisning og menighet har vært en veldig oppbyggende opplevelse.

– Hvorfor valgte du akkurat Gå Ut Senteret?

Nils Olav: – Jeg hadde allerede bestemt meg for å gjøre noe annet dette året, men det store valget var da å velge en skole i et hav av alternativer. Det jeg hadde aller mest lyst til å gjøre var å reise til et annet land, men jeg hadde også et sterkt ønske om å gå på bibelskole. Det som appellerte til meg med Gå Ut Senteret var linjen Global disippel. Her får jeg reise til Kambodsja og være der i 20 uker, og få bibelundervisning her i Trondheim like lenge.

Kristoffer: – Som yngst blant fire søsken hadde jeg hørt veldig mye bra om kombinasjonen bibelskole og utenlandsopphold fra disse. Gå Ut Senteret var én av skolene de hadde gått på, og etter anbefalinger fra tidligere elever og et bra utvalg av land man kunne dra til, ble det til slutt Gå Ut Senteret. I utgangspunktet var det utenlandsoppholdet jeg gledet meg mest til, men når jeg først har gått her et par måneder innser jeg at undervisningen også har vært veldig viktig for meg!

«Etter anbefalinger fra tidligere elever og et bra utvalg av land man kunne dra til, ble det til slutt Gå Ut Senteret.»

63 grader nord

Undervisningen på skolen har som formål å utfordre og utruste oss studenter. For å få til dette må man av og til ha litt alternativ undervisning, der vi settes på prøve som individ og som en del av et lag.

Staben på Gå Ut Senteret har derfor i flere år brukt lang tid på å utvikle et program de kaller 63 grader nord. Elevene blir delt inn i lag og satt til å løse diverse oppgaver. Erfaringer vi dro fra dette var for eksempe at vi fikk se klassekameratene våre fra andre vinkler, og forstår dem nå litt mer når etter å ha bli utsatt for utfordrende oppgaver og ting man av og til kanskje ikke vil gjøre.

For oss var dette styrkende for lagfølelsen og vi følte umiddelbart etter gjennomføringen at vi var kommet mye nærmere lagkameratene våre. Aktiviteter som dette er Gå Ut Senteret veldig flinke på, og bruker mye tid (utrolig viktig) på å gjøre de som skal reise sammen komfortable med hverandre.

Team og veiledning

Som en del av arbeidet for at teamene skal fungere sammen, får hvert “land” en veileder som hjelper dem å forstå nettopp hvordan et team skal fungere sammen både her i Norge og i praksislandet. Vi har jevnlig samtaler med veilederen vår.

Av og til er hele gruppa sammen med veilederen, i vårt tilfelle Lisa Elisabeth Hepsøe. Da hjelper hun oss å bli bedre kjent med teamet på måter vi alene trolig aldri hadde klart. På en veldig positiv måte. Andre ganger er det én til én-samtaler med veilederen, som er viktige for f. eks. selvutvikling og egen innsats for at utenlandsoppholdet skal fungere best mulig.

Snart utreise

All denne undervisningen har ironisk nok dratt fokus litt vekk fra turen, men nå er det under to uker til vi drar ut, og vi begynner virkelig å glede oss. Skoletimene vi har de siste ukene er for det meste krisehåndtering og dypdykk i religionen og kulturen i landet vi skal til.

Med dette og de siste forberedelsene er det voldsomt fokus på å bli klare for tur, og vi distraherer oss fra tanken for at tiden ikke skal gå for sakte. Da går det mye i baking av grovbrød og kanelsnurrer, og turer til den lokale bingohallen. Vanskelig å tenke på noe annet når turen faktisk er så nærme! Nå teller vi bare ned dagene før Kambodsja har fire nye problemer.

PS: Vil du bo og arbeide i Kambodsja eller et av våre andre praksisland i 4,5 måneder mens du går på bibelskole neste år? Søk om plass i dag!