I helga sendte vi studentene våre ut i den store verden, hvor de på Faith in Action skal ha praksis i 1,5 måned og de på Global disippel skal ha praksis i 4,5 måned. De har reist til Ecuador, Kambodsja, Indonesia, Bangladesh, Etiopia, Kenya, Ålesund og noen blir igjen i Trondheim for å ha praksis her. Teamene skal få bety en forskjell og bruke sine gaver og talenter inn i Guds rike.

Det var mange forventningsfulle studenter som fikk billettene sine forrige mandag. Da begynte det for alvor å gå opp for dem at utreise snart skjer. Uka ble dermed brukt til siste forberedelser for hva som venter dem i løpet av praksisperioden.

Før temaene reiste ut, arrangerte ettåringene litt «julekos» for dem, ettersom de ikke får feire jul i Norge. Her ville vi gi dem litt norsk julestemning, så vi stelte i stand pepperkakebaking, julemusikk og god stemning.

På torsdagen stelte vi i stand utreisefest for teamene. Her ville vi gjøre litt stas på teamene før de reiste ut. Siden de som har praksis i utlandet ikke får feire jul i Norge, lagde vi litt juletema over festen. Dette ble en slags juleavslutning for teamene som reiser ut. Bare bibel klassen stilte opp med underholdning. Lærerne hadde taler til teamene.

På fredagen brukte vi tiden etter lunsj til å be for hver enkelt student som skulle ut i praksis. Hver enkelt fikk mulighet sammen med to forbedere legge bekymringer, gleder, forventninger og ellers alt de hadde på hjertet fram for Gud. Til slutt hadde vi en felles bønn for teamene. Vi avsluttet med å synge velsignelsen sammen.

Første team reiste fredag formiddag og siste team reiste tidlig søndagsmorgen. Det var spente studenter vi kjørte til flyplassen denne helga. Studentene er spente på hva som ligger foran dem de neste månedene. Det er mange inntrykk og opplevelser som venter dem i tiden fremover.