Den vakre «fargetiden»

Kl. 08.30 begynner blåtimen å titte fram. Vi ser lyset krype sakte, men sikkert over fjellene mens vi nyter nystekt brød med eggerøre. Sola er derimot ikke å se. Riktignok befinner vi oss i den beryktede mørketiden, men de lokale vil nok si seg uenig. Her oppe heter det fargetid. Mens vi alle sitter hver for oss i stilletid med Gud, med morgenkaffen i den ene hånden og Bibelen i den andre, fylles himmelen med de vakreste farger. De smelter sammen med de snødekte fjellene ved fjorden og proklamerer Guds storhet og skjønnhet. Alt dette, rett utenfor stuevinduet vårt. Straks må turbuksa på og veden legges i sekken. Vi må å rekke å tenne bål på Komsatoppen før det mørkner kl 14.00. 

Vi er faktisk ikke på hyttetur, selv om det virker sånn. Vi er i det lille huset vårt i Alta. For en drøm!

Hans Tobias Must Wessel (19), Linn Karina Pedersen (19), Mari Kippenes(20)
Her på Trondheim Lufthavn startet eventyret!

Deilig start på praksis

En skulle ha trodd at å starte praksisoppholdet med karantene var en nedtur, men vi var overbevist om det motsatte. Jaggu meg hadde vi rett også! Er det noe korona har gitt oss, så er det tid. Denne har vi fått utnyttet til det fulle her i Alta. 

Ikke bare har vi blitt bedre kjent som team, men vi har også funnet oss ordentlig til rette i huset og i nærområdet. Vi er utrolig takknemlig for vår koselige, fullt møblerte bolig vi får bo i. Det er blant annet utstyrt med ved til peis og tur, en stor bokhylle med god kristen litteratur og et fullt kjøkken med sjarmerende, unike og ulike kopper. Vi er også velsigna som har fått låne flere brettspill og to gitarer som allerede er godt brukt. 

Utsikten fra stua! – Sjekk ut @gusteamalta på Instagram for «house tour»!

Fantastisk natur

Komsatoppen på 213 m.o.h ligger like bak oss og bestiges omtrent annenhver dag. Her får vi flott utsikt over nesten hele Alta, fjorden og de vakre fjellene som omgir byen. Ut må vi hver eneste dag for å nyte det lille lyset vi får. Dersom turen ikke går til Kosmatoppen er vi enten ved vår selvlagde bålplass i skogen eller på bønnevandring for Alta og byens innbyggere. Nordlys fikk vi se allerede kvelden vi ankom! Nesten hele himmelen var opplyst – som en velkomstgave fra Gud. Siden har vi ikke sett noe, men vi venter spent på neste gang.

Tidenes mulighet for åndelig felleskap

Denne litt mer rolige starten på praksisoppholdet har gjort at vi har fått mer tid til å fokusere på Gud. Daglig har vi én time med stilletid hvor vi hver for oss studerer Bibelen, snakker og lytter til Gud. Vi har hatt gode bibelgrupper sammen, spilt lovsang og bedt for arbeidet vi skal inn i. Det er deilig å kjenne at vi kan ha et godt og sunt åndelig felleskap sammen som team.

Gira på å komme i gang!

På tross av den gode hytteturen vi har fått starte med, må vi nok innrømme at vi nå er nokså klare for å komme i gang med arbeidet og møte flere mennesker.

Mandag 18. januar fikk vi omvisning i Nordlyskatedralen og vi ble mektig imponert over kirkebygningen. Dette er vår praksisplass de neste månedene. Her kommer vi til å arbeide i både ungdomsarbeidet Kom.inn og med konfirmanter, samt annet opplegg de ønsker hjelp med. Neste helg skal vi blant annet være med på en trosopplæringshelg for 8/9-åringer, kalt Tårnagenthelg. Her skal vi bidra med lek, musikk og drama. I tillegg skal vi arbeide i Laget og hjelpe ungdommene til å nå ut til sine lokale skoler.

Takknemlig

Vi føler oss utrolig velsignet som får lov til å tilbringe de neste månedene i denne vakre byen, og vi er gira for å se hva Gud har planlagt for oss denne våren. Ikke minst gleder vi oss til å vise mer av Guds kjærlighet i Alta.

Vi elsker fordi han elsket oss først.

1. Johannes 4:19

Gjerne vær med å be for arbeidet vi nå skal inn i. Be om at vi skal nå ut til ungdommene og at de skal se mer av Gud og Hans kjærlighet gjennom oss.

Følg oss gjerne på Instagram for jevnlige oppdatering! – @gusteamalta

Bibelskole neste år?

Inntaket for neste skoleår er i gang! Sjekk ut de ulike linjene og søk om plass i dag.