Bali Life Foundation er organisasjonen vi jobber for på Bali. Vi kunne ikke vært mer fornøyd med å være en del av det fantastiske arbeidet de gjør. Det å se barn på gaten, som går fra bil til bil og tigger er noe som gjør inntrykk på de fleste. Men når vi kjenner igjen barna, og vet at det er en gjeng som tar vare på og utdanner barna, varmer det hjertene våre. Det er helt utrolig å tenke på forskjellene en slik organisasjon gjør i hvert enkelt liv. Vi er så velsignet som er sendt hit og får lov å bidra i noe så viktig.

«We are a small charity with a big heart. We provide love and care to those in Bali who are disillusioned and underprivileged, with the aim of giving them hope, dignity and purpose.»

Bali Life har 4 aktive prosjekter, og vi underviser på et gatesenter, og et senter for barn som jobber på søppelfyllingen på Bali. På fredager besøker vi barnehjemmet Bali Life har stiftet. Alle disse plassene er barn og utdanning i fokus, og vi får brukt språket vårt flittig. Barna er utadvendte, takknemlige, hardtarbeidende og hjertegode.

Arbeidet Bali Life gjør, er for å bedre hverdagen til spesielt barn og kvinner. Problemene de har satt seg som mål å bedre er fattigdom, hjemløshet og utnyttelse. Gjennom selvhjelps-kurs lærer kvinner å produsere ting de kan selge. De selger noe av det til sponsorer, noe til butikker, og noe selv. Det å ha en plass hvor de har verktøy, plass og hvor barna blir tatt vare på er noe kvinnene er veldig takknemlige for. De arbeider flittig sammen, og det er alltid god stemning. Barna på Bali er også en veldig utsatt generasjon. Private skoler er veldig dyre. Staten har tilbyr gratis offentlige skoler, men barna må passere en test for å få rett til utdanning. Denne testen er det mye av utdanningen barna får på Bali Life er rettet mot.

En dag på jobb

På street-centeret begynner vi å undervise klokken 10. Her forbereder vi de minste barna til å ta del i undervisningen til en lærer. Vi pleier å starte skoledagen med en sang, deretter matte og engelsk. Etter hvert som konsentrasjonen synker pleier vi å ta frem tegneark, fargestifter eller brettspill. Det er barn mellom 4 og 12 år vi underviser, og forskjellen mellom barna er enorm. Derfor foregår undervisning stort sett 1 til 1. Enkelte dager er det opp til 14 elever på oss to, og da er det klart det er utfordring å gi alle barna de oppgavene de trenger. Personlig tenker jeg at matte og engelsk vi lærer barna er bra, men læringsgleden de får når de klarer oppgaver er enda viktigere. Det å få smaken på å lykkes er utrolig viktig, og er så nydelig å oppleve!

Klokken 12 er det lunch, og da har vi gleden av å spise lokal god mat fra damene på huset! Det er stor stas å dele måltid i Indonesia, og vi har skjønt at dette er en viktig arena skal en bygge relasjoner. Det blir servert gris, kylling, sild og større fisk. Det eneste negative med måltidet er at alle må sitte i yoga-stilling. For en kar som ikke har gjort tøyingen sin de siste ti årene er dette en smertefull halvtime…

Etter Lunch er det rydding før vi begynner med gøyere aktiviteter. Det spilles fotball, Uno, brettspill, vi danser, synger og leker masse med lego. Denne delen av dagen er sykt kjekk, men man blir også veldig sliten av varmen, og de uendelige kreftene til barna. Vi er blitt veldig glade i alle på jobb, og det blir utrolig trist når vi er ferdig på første arbeidsplass om bare 2 uker.

 

Bibelskole neste år?

Nå kan du søke om plass på Gå Ut Senteret for skoleåret 2019/2020. Sjekk ut linjene og søk om plass på gus.no.

Comments

Jeg er så heldig å være farmor til Martin som er en av dem som er her i Indonesia. Det denne ungdommen får av livserfaring er helt ubeskrivelig. Det gir dem styrke, takknemlighet og kjærlighet til sine medmennnesker. I tillegg kommer de hjem med opplevelser og inntrykk som de aldri vil glemme.