Noe av det vi var spent på angående utreise var hva vi skulle holde på med når vi kom ned til Paraguay. Hvor vi skulle bo, arbeide, og reise også videre? Og siden dere skal følge med på reisen vår her på bloggen så er det kanskje gøy for dere også å vite hva vi skal. Så her kommer en liten oppsummering.

Vi bor i en liten by som heter Atyrá. Byen er kjent som «The cleanest city of Paraguay» (kilder: Wikipedia) og det stemmer virkelig. Mens vi er i Atyrá, bor vi på et slags internat/ hus. Her skal teamet leve sammen som den familien vi er.

I denne byen kommer vi til å tilbringe mesteparten av tiden vår. Vi skal fordele teamet på to ulike arbeidsplasser. Det ene er et barnehjem som heter Su Refugio og det andre er et hjem for fysisk og psykisk utviklingshemmede som heter Hogar Norma. Dette gleder vi oss veldig til. Først på programmet står 3 uker med språkskole med Kristina og Richard (to fantastiske mennesker!!)

Dette bildet fikk vi tilsendt fra mentor Kristina og Richard. Avbildet er drikken tereré som er en stor del av kulturen i Paraguay.

I Januar skal vi mest sannsynlig være med på en eller to leirer. En for barn og en for ungdommer. Dette har vært et høydepunkt for tidligere team og denne gangen blir nok ikke et unntak.

Barna løper til frokost på barnehjemmet Su Refugio.

I februar flytter vi på oss til Pedro Juan for å hjelpe til på et dagsenter for vanskeligstilte barn. Vi vil bo og jobbe på samme sted. Der kommer vi til å bidra med praktiske oppgaver som å male, rydde og vaske før barna kommer tilbake etter ferien og bidra i klasserom. Etter det flytter vi tilbake til Atyrá for å være der den siste måneden. 

I tillegg til arbeidsplass så kommer vi til å være mye med i to menigheter og henge med ungdommene der. På lørdagene bidrar vi på barnehjemmet når det kommer rundt 60-80 barn der for å få undervisning, mat, lek og moro.

Bilde fra spisesalen på barnehjemmet. Vi jobbet der for første gang på lørdag.

Vi er veldig spente og gleder oss masse. Det vil selvfølgelig bli flere oppdateringer om dette når vi kommer oss ut i arbeid.

Comments

Der i huset har vi bodd, beste ferien noensinne 👍😊 kanskje det blir en tur tilbake en gang
Knut