Det er rart og utfordrende å tenke at vi nå sier «hadet» til kjente og kjære for siste gang på 6 måneder. Samtidig er det mye sommerfugler i magen når utreise for alvor nærmer seg. Vi er veldig spente på hva som venter oss i Paraguay, og vi begynner smått å innstille oss på en helt ny hverdag.

Noe av det vi gleder oss mest til, er å bli kjent med ungdommene der nede, og bli en del av dem. Vi har hørt av både tidligere team og vår kjære veileder Thomas at paraguayere er veldig imøtekommende og sosiale. Dette ser vi på som ett pluss, og gleder oss til alle opplevelsene vi får dele med dem.

Språk

I Paraguay går all samtale på spansk, noe som gjør at vi er nødt til å lære å kommunisere godt. Det er både fordeler og ulemper med det, i og med at det kan bli frustrerende i begynnelsen. Men når vi begynner å få dreisen på språket vil dette bli en stor fordel og veldig lærerikt. Teamet har veldig ulik erfaring når det gjelder spansk, men vi er alle motiverte, og språkappen «duolingo» er allerede godt brukt!

Temperaturforskjeller

Vi er veldig spente på hvordan vi reagerer på temperaturen. Å gå fra drøye 10 grader, til opp imot 50 grader er noe som stresser enkelte på teamet (hint: Oda). Andre kjenner seg rimelig klare til å legge dunjakken igjen i Norge, og ta i bruk ny-innkjøpte skjørt.

Følelsene er mange, og tankene likeens. Men alt i alt er vi ekstremt gira på alt vi skal få oppleve sammen med teamet og med alle menneskene vi møter på veien.

Instagram: @gus_paraguay