Pynte, pynte

Lørdagsmorgen dro jentene for å møte de danske voluntørene for å dra til frisøren. På Local Market er det mange frisører, men det er en som Lysom har tatt oss med til og som vi nå drar til om vi skal fikse håret. Det tar omtrent 3 minutter å gå dit og hun som eier frisørsalongen er en veldig hyggelig dame. Da fire hvite jenter kom inn for å få håret oppsatt til bryllup ble hun veldig glad og vi fikk bla gjennom blader for å finne den frisyren vi likte best. Etter 2 timer var alle ferdige og vi ble veldig fornøyde!

Vi måtte deretter forte oss tilbake til taxien vi skulle ta, for frisøren hadde brukt mye tid på å ta mange bilder av oss fra flere vinkler. I bilturen var alle trette, men det ble litt vanskelig å sove når man var så redde for å ødelegge frisyren! I stedenfor satt vi og strevde med å holde øynene oppe og kjørte de 3 timene på en ganske så humpete vei i noen perioder.

Vel fremme fikk vi god lunch som de hadde laget; stekt ris eller stekte nudler. Nam! Vi fikk en liten innføring i hva dagen ville bringe og fikk beskjed om at vi kunne slappe av til vi skulle pynte oss klokken halv fire. Denne tiden brukte vi og de danske jentene på å spille kort sammen. Da tiden for pynting startet delte vi oss opp gutter og jenter. På loftet satt alle jentene å sminket og fikset håret til hverandre. Det var latter, småsnakking og lukten av parfyme, hårspray og pudder var sterk. Det var veldig tett luft der oppe, så for å holde ut hadde de fremme en liten vifte. Vi var så heldige og fikk også hjelp med sminke. Da vi så hverandre følte vi ss som ekte kambodsjanske jenter som skulle i bryllup, for det var ikke lite vi hadde fått! Dette var veldig koselig og en av høydepunktene av kvelden.

La festen starte

Siden et kambodsjansk bryllup varer veldig lenge skulle vi bare være med på festen. Da vi skulle begynne på turen ned mot lokalet skulle alle først møte utenfor. Det ble først snakket på khmer og så oversatte de til oss at vi måtte følge noen regler for å være tryggest mulig. Etter det var det bønn for kvelden.

Vi gikk sammen ned til lokalet og så mye lys, hørte høy musikk og mange mennesker på lang avstand. De sa at det var omtrent 1000 mennesker som var invitert og dette er helt normalt! Vi fikk bord nærme scenen sånn at vi kunne danse mye når den tid kom. Til mat fikk vi en hel fisk, noen andre småretter å velge i og en stor gryte med suppe som vi kunne putte ting i om vi ville. Kvelden var veldig spennende og vi fikk danset mye! Dessverre måtte vi dra litt tidlig for det var visst en gjeng i landsbyen som følte seg truet av at vi var så mange ukjente som var en gjeng. Dette førte til litt uroligheter og noen av studentene tilkalte politiet. Heldigvis gikk alt bra og vi la ikke merke til noe av dette! Her kan vi legge til en del av bildene fra kvelden:

 

En av de morsomste underholdningene når vi er sammen med kambodjsnere er når de skal ta bilder! De har sååå mange ulike dramatiske poser og uttrykk. Og så er de så engasjerte og dytter i hverandre og drar i dem de vil ta bilder med. Noen av bildene har vi fått her og ønsker at dere også skal få se:

Og så skulle selvfølgelig vi også få være med!

Stort vann og store maur

Etter en natt på matter i en av studentenes hjem var det opp og ut for å spise frokost hos en annen. Der fikk vi også med oss litt lunch til turen. Vi skulle selvfølgelig ikke rett hjem, men innom et stort vann for å ta bilder. Det var veldig fint der og mange fjell rundt, selv om det er få av dem i Kambodsja.

Da vi satte oss i den gule bilen og trodde vi var på vei rett hjem kjørte den ikke langt før den stoppet igjen. Da hadde vi kjørt forbi en skog med flotte trær som vi ikke kunne kjøre forbi uten å ta masse bilder i! Det ble gruppebilder, poseringer og masse maur! Det var store pissemaur som klatret opp leggene våres, men alt for bildene, ikke sant?