Første møte med Kambodsja

Etter en lang flytur fra København til Singapore kom vi oss ut på en takterrasse hvor vi fikk vårt første møte med varmen. For mange ble dette en liten reality check på hvor varmt 30 grader faktisk er, og at dette kom til å bli den nye normalen. Da vi kom frem i Phnom Penh ble vi møtt av den varme lufta, men også varmen som folket gav oss. Vi ble kjørt hjem til leiligheten i en pickup, som vi fylte med fem store kofferter og ti mennesker. Da vi kom til leiligheten fikk vi ta oss en god dusj og ble servert god khmer mat. (Det var kun den første dagen at vi hadde vann i dusjen.)

Tuk Tuk og turisme

Ida prøver ut Khmeren sin

En av studentene som bor på internatet, lærte oss om do’s and don’ts i Kambodsja og viste oss litt rundt i byen. Det var veldig spennende å ta vår første tuk tuk-tur gjennom byen. En har hørt mye om hvordan trafikken er i et land som Kambodsja, men å oppleve det på nært hold i en tuk tuk er noe annet. Vi har og hatt en del språkundervisning, som har kommet til god nytte da tuk tuk sjåføren til Emil og Sander kjørte vill i byen.

Hodeskallene til en del av ofrene.

I begynnelsen av oppholdet fikk vi lekt litt turister. Vi har besøkt Russian market, hvor det var veldig mye fint å kjøpe. Vi har også vært på The Killing Fields, hvor vi lærte om folkemordet som skjedde fra 1975-1979.

Konfirmasjon og fotball

En tøff kamp

Vi fikk også oppleve vår førte gudstjeneste og konfirmasjon. Dette var veldig spennende! Etter konfirmasjonen var det fest, som inneholdt veldig mye dansing og mat. På konfirmasjonen var det også en gjeng fra Sagavoll. De besøkte landet som pengene fra deres misjonsprosjekt går til. Vi ble invitert med på å spille fotball med dem og studentene på Dorm, Norge mot Kambodsja! Kampen endte 8-7 til det Norske laget.

Mentorfamilien vår og konfirmanten.

En icebreaker

Nabolaget vi har flyttet inn i føles veldig trygt og inkluderende. Vårt første møte med naboene våre var en kveld da vi satt i stuen og en kakerlakk snek seg inn. Da vi oppdaget den begynte alle å skrike og få panikk. Skrikene våre vekket naboene som trodde noe mer alvorlig hadde skjedd. Naboen kom inn, og fikk den bort. Etter det har vi blitt venner.  

Under er linken til vår instagram

https://www.instagram.com/kambodsja.gus