Torsdag startet tidlig med et innblikk i etiopisk shoppingkultur da vi dro til Piazza, et stykke fra gjestehuset som vi bor på. Gatene var stappfulle med inntrykk, lukter, masse mennesker og lyder overalt.

Kontraster

Vi skiller oss nok mer ut i gatene enn vi er klar over, og på torsdag fikk vi virkelig kjenne på blikk, kommentarer og observasjon 24/7. De fleste kommentarene kommer fra hyggelige etiopiere som bare var en smule nysgjerrige på oss bleikinger. Det er stor kontrast mellom de som tar oss hjertelig i mot, og de som vil utnytte vår ”bleikhet”.  Men de styrer vi unna med et smil og fokuserer på de flotte, flotte etiopierne som vi har blitt så glad i her i dette fargerike landet. Mennesker med de største smilene vi noen gang har sett.

På kvelden dro vi til Churchill road, som er en gate med utrolig nydelige butikker. Afrikanske fat, kopper, malerier, smykker og statuer, i de vakreste farger! Vi kan si det sånn at ingen av oss gikk tomhendte hjem derfra.

I disse fargerike gatene besøkte vi også organisasjonen Win Souls for God, hvor vi møtte coordinator Gizachew Avka som har jobbet i organisasjonen i 20 år. Organisasjonen har hovedfokus på evangelisering og disippelgjøring, og driver skoler, hjem, senter og helsehjelp til de som trenger det aller mest. Et av disse hjemmene, Deborah-hjemmet, var vi så heldig å få besøke.

En ny start

Deborah-hjemmet er en av hjemmene som er drevet av Win Souls for God. Deborah er til for unge jenter som vil ut av prostitusjon. Prostitusjon har de siste årene har blitt et voksende problem i Addis. Dette kommer av at mange lever i ekstrem fattigdom, å gjør hva de kan for å overleve. Organisasjonen kontakter prostituerte på gatene og tilbyr dem utdanning, kost og losji, samtalehjelp og bibelundervisning, og det helt gratis. Et fantastisk tilbud for unge jenter vil komme seg ut av prostitusjonen, og få starte helt på nytt.

Jeg vet ikke hva jeg forventet å møte, men gjennom porten møtte jeg jenter som meg. Jenter som jeg kunne ha vokst opp med, jenter som kunne vært mine venner. Flotte jenter som jeg aldri kunne gjettet bakgrunnen til hvis jeg ikke fra før visste hvor de kom fra.

På tross av språkbarrier, sang vi sammen, lekte vi sammen og lo sammen. Vi var bare ungdommer som hadde det kjekt sammen. Og for noen herlige jenter! Selv om jeg ikke forstod hva de sa, forstod jeg smilene deres og de gode øynene deres. Vi hadde det skikkelig gøy sammen, og jeg klarte ikke å slutte å tenke på at jeg kunne like så godt vært en av dem hvis jeg hadde blitt født inn i en annen familie, i et annet land, og i en annen økonomisk situasjon.

Disse jentene på 16-20 år fikk oss virkelig til å tenke. Vi gikk fra hjemmet svært oppmuntret og glade. Jentenes bakgrunn var ikke synlig gjennom deres vakre smil og enormt smittsomme latter, som smittet over på oss og som vi fikk bære med oss da vi dro.

PS: Vil du bo og arbeide i et av våre praksisland i 4,5 måneder mens du går på bibelskole neste år? Søk om plass i dag!